10 Μάιος 2015, 16:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Μάιος 2015, 20:35

Εορταστικές εκδηλώσεις των Σμυρναίων-Μικρασιατών Νέου Κορδελιού

  • Εορταστικές εκδηλώσεις των Σμυρναίων-Μικρασιατών Νέου Κορδελιού

Τα 20 χρόνια από τη γέννησή του (ιδρύθηκε την Κυριακή 12 Απριλίου 1995) γιορτάζει ο Σύλλογος Σμυρναίων-Μικρασιατών Ελευθερίου - Νέου Κορδελιού «Η Αγία Φωτεινή», διοργανώνοντας έκθεση φωτογραφίας με παράλληλες εκδηλώσεις προς τιμή των πρώτων κατοίκων της περιοχής.

«Όποιος ξεχνάει χάνεται, δακρύζει όποιος θυμάται» είναι ο τίτλος των εκδηλώσεων που έχουν στόχο να φέρουν κοντά Σμυρναίους και άλλους Μικρασιάτες του Νέου Κορδελιού, δεύτερης και τρίτης γενιάς.

Εκτός από την έκθεση φωτογραφίας, στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται επίσης μουσικοχορευτική και αφηγηματική παράσταση με δρώμενα, ποιήματα και τραγούδια που σχετίζονται με την περιοχή του Κορδελιού.

Η έκθεση θα λειτουργήσει στο χώρο του συλλόγου με ελεύθερη είσοδο από τις 11 έως και τις 15 Μαΐου και θα είναι ανοικτή από τις 10:30 έως τις 13:30, ενώ για τα σχολεία θα λειτουργεί και τα απογεύματα από τις 18:00 έως τις 20:00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει τα εξής:

13 Μαΐου: Συνάντηση των κατοίκων του Νέου Κορδελιού δεύτερης και τρίτης γενιάς, προκειμένου να αναπολήσουν μνήμες του παρελθόντος.

16 Μαΐου: Μουσικοχορευτική και αφηγηματική παράσταση στις 19:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου (Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, Εύοσμος) με κεντρικό ομιλητή τον ιστορικό και συγγραφέα Περικλή Βακουφάρη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.