4 Μάιος 2015, 14:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Μάιος 2015, 13:48

Πολιτική εμφάνιση του υιού Ερντογάν στη Θράκη (βίντεο-φωτο)

  • Πολιτική εμφάνιση του υιού Ερντογάν στη Θράκη (βίντεο-φωτο)
    Ο Μπιλάλ Ερντογάν κάνει δηλώσεις σε μέσα ενημέρωσης στη Θράκη

Προεκλογική καμπάνια για το ΑΚΡ έκανε επί ελληνικού εδάφους ο Μπιλάλ Ερντογάν, γιος του προέδρου της Τουρκίας, ο οποίος βέβαια είχε φροντίσει να... βαφτίσει «ιδιωτική» την 48ωρη επίσκεψή του στην Κομοτηνή και την Ξάνθη καθώς και τις επαφές του με μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας.

Ο Μπιλάλ Ερντογάν ξεκίνησε την περιοδεία του στη χώρα μας μπαίνοντας από τους Κήπους, όπου τον υποδέχθηκε ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Αλί Ριζά Ακιντζί και με βολική αφορμή προγραμματισμένα μνημόσυνα.

Τον Ερντογάν τον νεότερο, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί σε αρκετά σκάνδαλα, συνόδευαν μεταξύ άλλων οι ψευδομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ενώ συνάντηση είχε και με μέλη της «Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής».


Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Μπ. Ερντογάν στη Θράκη

«Ήρθα εδώ μαζί με τον γιο μου μετά από ταξίδι λίγων ωρών. Ως απόσταση είμαστε κοντά, αλλά και πνευματικά είμαστε κοντά καθώς οι καρδιές μας χτυπούν μαζί», δήλωσε ο Μπιλάλ Ερντογάν λίγο πριν επισκεφθεί τον τάφο του Σαδίκ Αχμέτ.


Ακούστε τι λέει ο Μπιλάλ Ερντογάν

Από την Ξάνθη τόνισε πως «επισκεπτόμενοι περιοχές της Ελλάδας, θελήσαμε να περάσουμε λίγες ώρες μαζί με τους ομοεθνείς Τούρκους αδελφούς μας». Ο γιος του Τούρκου προέδρου δεν είχε μάλλον ενημερωθεί ότι η μειονότητα στη Θράκη είναι αναγνωρισμένη στη Συνθήκη της Λοζάνης ως μουσουλμανική και όχι ως τουρκική.


Οι ψευδομουφτήδες συνόδευαν τον γιο του Τούρκου προέδρου στην περιοδεία του στη Θράκη

Πέρα από την καθαρά μη ιδιωτική επίσκεψη του Μπιλάλ Ερντογάν, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι πολιτικές δηλώσεις του, παρά το ότι δεν έχει καμία θεσμική ιδιότητα και είναι απλώς γιος του πατέρα του. «Στη Δυτική Θράκη πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Όσο είμαστε ενωμένοι θα αυξηθεί η δύναμή μας και θα ετοιμάσουμε ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας», δήλωσε ο ίδιος. Πληροφορίες που φιλοξενούν πολλά θρακιώτικα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα χωριά της περιοχής ο Μπιλάλ Ερντογάν καλούσε στο τηλέφωνο τον πατέρα του, ο οποίος σε ανοιχτή ακρόαση συνομιλούσε με κατοίκους της περιοχής!