3 Μάιος 2015, 10:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Μάιος 2015, 10:53

Νεπάλ: Περισσότεροι από 7.000 οι νεκροί μετά τον φονικό σεισμό

  • Νεπάλ: Περισσότεροι από 7.000 οι νεκροί μετά τον φονικό σεισμό
    Λιγοστεύουν πλέον επικίνδυνα οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες μέσα στα ερείπια του Κατμαντού... (φωτ.: ΕΡΑ/ Diego Azubel)

Ο καταστροφικός σεισμός 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που συγκλόνισε το Νεπάλ στις 25 Απριλίου προκάλεσε το θάνατο 7.040 και τον τραυματισμό 14.000 και πλέον ανθρώπων, σύμφωνα με νέο προσωρινό απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Εκτάκτων Καταστάσεων.

Ωστόσο, όπως δήλωσε αξιωματούχος της κυβερνητικής υπηρεσίας, «ο απολογισμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί».

Ομάδα αστυνομικών του Νεπάλ περισυνέλεξε χθες τις σορούς περίπου 50 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων αυτών ορισμένων ξένων πεζοπόρων από περιοχή που είχε πληγεί από χιονοστιβάδα, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει αναγνώριση των νεκρών, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Πραβίν Ποχαρέλ, επικεφαλής της ομάδας και αναπληρωτή επιθεωρητή της αστυνομίας στη βόρεια περιοχή της Ράσουα.

Οι τοπικές Αρχές αναφέρουν ότι τουλάχιστον 200 ακόμη άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται στην περιοχή, ανάμεσά τους χωρικοί και πεζοπόροι, ενώ λιγοστεύουν πλέον επικίνδυνα οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες μέσα στα ερείπια του Κατμαντού.

Παράλληλα, αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος και προσωπικό αναμένονται σήμερα στο Νεπάλ για να βοηθήσουν στη μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης στις δυσπρόσιτες περιοχές έξω από την πρωτεύουσα.