5 Ιούλιος 2013, 17:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:24

Ταινία - οδοιπορικό για τους Έλληνες του Πόντου με την στήριξη του Σαββίδη

  • Ο Ιβάν Σαββίδης στη Ρόδο με ιδιωτικό αεροσκάφος

Ταινία για την Ορθοδοξία με τη στήριξη του Ιβάν Σαββίδη στα πλαίσια της οποίας θα πραγματοποιήθει και ένα οδοιπορικό στην Τραπεζούντα με την συμμετοχή πολλών Ελλήνων Ποντιακής καταγωγής.

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει δείξει πολλές φορές έμπρακτα το δέσιμό του με τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Μία ακόμη απόδειξη αποτελεί η συμμετοχή του εκδοτικού ιδρύματος που διαθέτει στην παραγωγή της κινηματογραφικές τριλογίας "Από τα Χριστούγγενα στην Ανάσταση".

Το δεύτερο μέρος που κυκλοφορει ονομάζεται "Οι ομολογητές της Ορθοδοξίας μετά το θάνατο της Αυτοκρατορίας (σ.σ. του Βυζαντίου)" και είναι αφιερωμένο στους κρυφούς Χριστιανούς στην Τουρκία, στους Έλληνες που ζούσαν ουσιαστικά στην εξορία στη δική τους γη.

Η ταινία έχει και τις ευλογίες του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλου και είναι αφιερωμένη στον Παναγιότατο Πατριάρχη Αλέξανδρο το δεύτερο. Τα γυρίσματα έκανε το στούντιο παραγωγής "Κωνσταντινούπολη" κάνοντας ένα οδοιπορικό στους Έλληνες της διασποράς, από τη Ρωσία και το Καζακστάν μέχρι και την πόλη της Τραπεζούντας το 2009, όταν η τουρκική κυβέρνηση, παρά τη συμφωνία που υπήρχε, ανάγκασε τους ιερείς από τη Ρωσία να βγάλουν άμφια και σταυρούς.

Στην παραγωγή συμμετέχουν αρκετοί Έλληνες ποντιακής καταγωγής, ενώ στη μουσική επένδυσή της υπάρχουν συνθέσεις της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και του Μίκη Θεοδωράκη.

Πηγή: olapaok.gr