2 Μάιος 2015, 17:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Μάιος 2015, 16:22

Βαλαβάνη: Μέχρι τέλος Ιουνίου οι νέες αντικειμενικές αξίες

  • Βαλαβάνη: Μέχρι τέλος Ιουνίου οι νέες αντικειμενικές αξίες
    H αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη

Μέχρι το τέλος Ιουνίου αναμένεται να καθοριστούν οι νέες τιμές προσδιορισμού της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων, όπως προκύπτει από έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής της Ν.Δ., Μαρία Αντωνίου, με την οποία υπενθύμιζε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι υφίσταται παράνομη παράλειψη της φορολογικής διοίκησης να προβεί στην επιβαλλόμενη έκδοση απόφασης αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων της χώρας.

Επίσης, σύμφωνα με άλλο έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, είναι θέμα χρόνου η ολοκλήρωση του συστήματος μητρώων τραπεζικών λογαριασμών του υπουργείου Οικονομικών. Το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί σήμερα να λαμβάνει εντός 24 ωρών ηλεκτρονική απάντηση από τις τράπεζες στα αιτήματα που διαβιβάζουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για καταθετικούς λογαριασμούς, που είχαν ή έχουν φορολογούμενοι την τελευταία δεκαετία. 

Πλέον, όπως γίνεται γνωστό, δρομολογείται και η δεύτερη φάση του συστήματος προκειμένου οι τράπεζες να στέλνουν και αναλυτικές κινήσεις λογαριασμών.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή ως απάντηση σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νίκος Νικολόπουλος, για το κατά πόσον η κυβέρνηση επιθυμεί να συνεργαστεί με το πρώην στέλεχος της HSBC Ερβέ Φαλσιανί.