5 Ιούλιος 2013, 15:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:24

Άνοιγμα στην αγορά της Ουκρανίας επιχειρεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

  • Άνοιγμα στην αγορά της Ουκρανίας επιχειρεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα Volodymyr Shkurov δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του, στην έδρα της ΠΚΜ, στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκαν ζητήματα ενίσχυσης της πολιτιστικής, τουριστικής και επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Περιφερειών από την Ουκρανία, με γνώμονα τη διεύρυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας εκατέρωθεν και την ανάδειξη της κοινής πολιτισμικής και θρησκευτικής κληρονομιάς των δύο λαών.

«Υποδέχθηκα σήμερα με χαρά τον Πρέσβη της Ουκρανίας, μίας φίλης και ομόδοξης χώρας, με την οποία επιθυμούμε να ανοίξουμε διαύλους συνεργασίας, προκειμένου να προωθήσουμε και να ενισχύσουμε την επιχειρηματική και οικονομική δραστηριότητα σε περιφερειακό επίπεδο. Εξάλλου, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης είναι η διαρκής στήριξη και προαγωγή συγκεκριμένων τομέων, όπως οι εξαγωγές, ο τουρισμός, η εκπαίδευση, η πρωτογενής παραγωγή και ο πολιτισμός, μέσα από διακρατικές πρωτοβουλίες και συνέργειες, που θα αποφέρουν εποικοδομητικά αποτελέσματα», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του, ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα Volodymyr Shkurov ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για τη θερμή υποδοχή και έθεσε υπόψη του συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφέρειας Dnipropetrovsk, της πρώτης σε μέγεθος και ανάπτυξη Περιφέρειας της Ουκρανίας. Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο πλευρές συζήτησαν τη διοργάνωση καλλιτεχνικής έκθεσης σχετικής με την παραδοσιακή ουκρανική τεχνοτροπία Πετρικίβκα, η οποία θεωρείται η πλέον αντιπροσωπευτική της Ουκρανίας διεθνώς. Παράλληλα, συζητήθηκε η διοργάνωση αποστολής Ουκρανών αξιωματούχων και επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την ενδυνάμωση των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών.

Από το Γραφείο Τύπου