1 Μάιος 2015, 18:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Μάιος 2015, 18:17

Ζαμπίδης: Ήρθε η στιγμή να ολοκληρώσω την αγωνιστική μου καριέρα

  • Ζαμπίδης: Ήρθε η στιγμή να ολοκληρώσω την αγωνιστική μου καριέρα

Τέλος στην απόλυτα επιτυχημένη καριέρα του βάζει ο Μιχάλης Ζαμπίδης. Με σημερινή του ανακοίνωση ο μαχητής που χάρισε αμέτρητες στιγμές συγκίνησης και περηφάνιας στου Έλληνες με τις επιτυχίες του σε αγώνες παγκοσμίως, ενημέρωνε για την απόφαση του να κρεμάσει τα γάντια του. Τόνιζε πως μετά τον αγώνα της Κύπρου με τον Ερκάν Βαρόλ αυτό το μήνα και επίσης μια αναμέτρηση στην Αθήνα τον Ιούνιο, θα βάλει τέλος στην σπουδαία καριέρα του εντός των ρινγκ.

«Σας ευχαριστώ θερμά που είστε δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια και με υποστηρίζετε με την αγάπη και την θετική σας ενέργεια. Μετά από μια πορεία 24 χρόνων, ήρθε η στιγμή να ολοκληρώσω την αγωνιστική μου καριέρα», έγραψε στο Facebook ανήμερα της Πρωτομαγιάς.

Και συμπλήρωνε: «Μετά από 177 αγώνες, 154 νίκες και 87 νοκ άουτ, η εμπειρία, η γνώση και τα μαθήματα που μου προσέφεραν το kick boxing και ο πρωταθλητισμός είναι αμέτρητα και ανεκτίμητα, μερικά βασικά από αυτά που έμαθα είναι να τολμώ να ονειρεύομαι και να κάνω πράξη με επιτυχία όσα με προγραμμάτισαν ότι δεν μπορώ να καταφέρω». Έμαθα να επενδύω τον φόβο και το άγχος μου σε νίκες και χαρά, έμαθα πως όταν πέφτω, είναι ευκαιρία να ξαποστάσω ελάχιστα και να σηκωθώ ακόμη πιο δυνατός, έμπειρος και επενδυτικά θυμωμένος και να ριχτώ στην μάχη για τα όνειρα μου».

Καταλήγοντας τόνιζε: «Ο δρόμος δεν ήταν εύκολος, όμως αυτός ο δρόμος μου καλλιέργησε αυτό τον τρόπο σκέψης και τα ένστικτα ώστε να μπορώ να αγωνίζομαι στα σκληρότερα ρινγκ και με τους καλύτερους αθλητές του κόσμου κερδίζοντας 15 παγκόσμιους τίτλους, βγαίνοντας πάντα με τον σταυρό και την Ελληνική σημαία στο στήθος μου, εκπροσωπώντας με υπερηφάνεια και σεβασμό την χώρα μας, τον πολιτισμό μας, την βαριά ιστορία μας και τα όσα πρεσβεύουμε».