2 Μάιος 2015, 14:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Μάιος 2015, 09:04

Η Γενοκτονία των Αρμενίων στα πρωτοσέλιδα του παγκόσμιου Τύπου της εποχής (φωτο)

  • Η Γενοκτονία των Αρμενίων στα πρωτοσέλιδα του παγκόσμιου Τύπου της εποχής (φωτο)
    Συγκλονιστικά ντοκουμέντα της Γενοκτονίας των Αρμενίων από διεθνή μέσα ενημέρωσης της εποχής

Ένας άλλος λαός ίσως να έπαιρνε την απόφαση να θάψει το πνιγμένο στο αίμα παρελθόν και να προχωρήσει στο μέλλον απαλλαγμένος από το βαρύ φορτίο. Εξάλλου ο πόνος είναι μεγαλύτερος όταν ξύνεις την πληγή. Όταν της ρίχνεις αλάτι. Όταν επιλέξεις να μην ξεχάσεις και να θυμάσαι.

Όμως 100 χρόνια τώρα οι Αρμένιοι δεν έχουν πάψει στιγμή να θυμούνται (και να θυμίζουν σε όλους) ότι οι πρόγονοί τους σφαγιάστηκαν από τους Οθωμανούς Τούρκους στο πλαίσιο εθνοκάθαρσης που είχε ξεκινήσει σιγά-σιγά, πολύ πριν από το 1915.

Τα δεινά των Αρμενίων και το πώς μεθοδεύτηκε η γενοκτονία του λαού τους τεκμηριώνονται με μοναδικό τρόπο και μέσα από τα πρωτοσέλιδα του παγκόσμιου Τύπου της εποχής.

Κάποια από αυτά παρουσιάζονται τη Δευτέρα 4 Μαΐου, στις 18:30, σε μια συγκλονιστική έκθεση με θέμα «Η Γενοκτονία των Αρμενίων στα πρωτοσέλιδα του παγκόσμιου Τύπου της εποχής», στον εκθεσιακό χώρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (ΟΚΕ), Αμβροσίου Φραντζή 9, Αθήνα (στάση μετρό Φιξ).

Η έκθεση, που θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως την Κυριακή 17 Μαΐου 2015, από τις 10:00 έως τις 15:00, συνδιοργανώνεται από την ΟΚΕ Ελλάδος, το Μουσείο-Ινστιτούτο Γενοκτονίας της Αρμενίας και την Οργανωτική Επιτροπή Εκδηλώσεων για την 100ή επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Το υλικό που θα εκτεθεί στο χώρο της ΟΚΕ έχει επιμεληθεί ο Χάικ Τεμογιάν, διευθυντής του Μουσείου Γενοκτονίας των Αρμενίων στο Ερεβάν.

  • Οι φωτογραφίες είναι από το λεύκωμα Armenian Genocide: Front page coverage in the world press, του Hayk Demoyan (2014).
Gallery