30 Απρίλιος 2015, 18:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Απρίλιος 2015, 18:31

Κοντονής: Ο κίνδυνος για Grexit δεν έχει εκμηδενιστεί

  • Κοντονής: Ο κίνδυνος για Grexit δεν έχει εκμηδενιστεί

«Ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από τον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χώρο, έχει ελαχιστοποιηθεί, αλλά δεν έχει εκμηδενιστεί. Την ευθύνη από δω και πέρα θα έχει η ΕΠΟ και κατ' επέκταση οι διεθνείς ομοσπονδίες», υπογράμμισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, σε σημερινή του παρέμβαση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητήθηκε και υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο κατά της αθλητικής βίας.

Τρεις είναι οι κύριες αλλαγές που έγιναν με στόχο να καλύψουν το χάσμα με τις θέσεις της UEFA και της FIFA. Σε ότι αφορά το αυτοδιοίκητο, τα θέματα οργάνωσης και λειτουργίας της ΕΠΟ θα ρυθμίζονται από την Ομοσπονδία. Ωστόσο, θα πρέπει να είναι εναρμονισμένα με το Σύνταγμα, την κειμένη νομοθεσία και τους κανονισμούς της UEFA και της FIFA, των όποιων η ΕΠΟ είναι μέλος.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού θα έχει τη δυνατότητα απαγόρευσης συμμετοχής ελληνικών ομάδων σε διεθνείς διοργανώσεις (για την επόμενη σεζόν από εκείνη που θα επιβάλλεται η ποινή), αλλά αυτό θα συμβαίνει ύστερα από διαβούλευση με τις διεθνείς ομοσπονδίες και τη σύμφωνα γνώμη αυτών.

Δίνεται η δυνατότητα στις ομάδες να αγωνίζονται την επόμενη περίοδο σε γήπεδα που δεν διαθέτουν σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου και σύστημα παρακολούθησης. Όμως, σε τέτοια περίπτωση, στο γήπεδο δεν θα υπάρχουν θεατές.