30 Απρίλιος 2015, 17:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Απρίλιος 2015, 21:38

Στο νοσοκομείο ο Γιώργος Δεληκάρης

  • Στο νοσοκομείο ο Γιώργος Δεληκάρης

Δύσκολες ώρες περνά ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Γιώργος Δεληκάρης, ο βιρτουόζος της μπάλας με την εκπληκτική ντρίμπλα και το «αέρινο» στυλ, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Στο πλευρό του μεγάλου άσου του παρελθόντος βρίσκονται η διοίκηση της πειραϊκής ΠΑΕ και ο σύνδεσμος των Βετεράνων του Ολυμπιακού ενώ περαστικά στον «μάγο» της μπάλας ευχήθηκε ο Σταύρος Κοντονής.

«Ο Γιώργος Δεληκάρης περνάει δύσκολες στιγμές διότι εισήχθη εκτάκτως στο νοσοκομείο. Θέλω να του ευχηθώ, ως ένας από εκείνους που τον θαύμαζε, περαστικά, να γίνει καλά και να πάνε όλα καλά σε αυτήν την περιπέτεια της υγείας του», είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το αθλητικό νομοσχέδιο.

Ο Γιώργος Δεληκάρης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1951 και μεσουράνησε στα ελληνικά γήπεδα τη δεκαετία του '70. Δοξάστηκε με την Ερυθρόλευκη φανέλα (1969-1978) αλλά στη δύση της καριέρας του μετεγγράφηκε στον Παναθηναϊκό (1978-1982). Μια κίνηση που σκόρπισε πίκρα στον κόσμο της πειραϊκής ομάδας. Μια απόφαση που τον «σημάδεψε» και για την οποία –όπως δήλωσε πολλά χρόνια αργότερα– μετάνιωσε. Επίσης, έκανε αλησμόνητες εμφανίσεις για μια δεκαετία (1971-1981) φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο.