29 Απρίλιος 2015, 11:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Απρίλιος 2015, 11:20

Σάμος: Στάχτη έγιναν 290 στρέμματα δασικής έκτασης

  • Σάμος: Στάχτη έγιναν 290 στρέμματα δασικής έκτασης
    (Φωτ.: samosnewsworld.blogspot.gr)

Περίπου 290 στρέμματα δασικής και 10 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης έγιναν στάχτη σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις 11:00 το πρωί στην περιοχή Τσίγκη, πάνω από τον Άγιο Νικόλαο, στο Ποτάμι Καρλοβάσου της Σάμου.

Μετά την πολύωρη αναμέτρηση των επίγειων δυνάμεων του νησιού με τις φλόγες, η φωτιά περιορίστηκε κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών ωρών.

Υπολογίζεται ακόμη ότι αν δεν υπάρξει νέα ενίσχυση των ανέμων –οι οποίοι έχουν ήδη πέσει στα 5 μποφόρ– θα τεθεί σύντομα υπό πλήρη έλεγχο.

Γύρω στις 8:00 χθες το βράδυ κατέφθασαν στην περιοχή και παραμένουν με C-130 ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ των 15 ατόμων και ένα από την Μυτιλήνη των 12 ατόμων.


(Φωτ.: samosnewsworld.blogspot.gr)

Επίσης, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Ελευσίνα συμμετείχαν με μία μόνο ρίψη, καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν ήταν εξαιρετικά δυσμενείς, με τους νότιους ανέμους να ξεπερνούν και τα 8 μποφόρ.

Στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν από την πρώτη στιγμή 25 πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της περιοχής, 10 οχήματα και περισσότερα από 25 εθελοντικά κλιμάκια, όπως επίσης και 10 υδροφόρα του Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα μέλη της ομάδας διάσωσης από το παράρτημα της Σάμου.