29 Απρίλιος 2015, 11:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Απρίλιος 2015, 10:57

Στην ΠΟΕ θα παραχωρηθεί η πλατεία Αγίας Σοφίας τη 19η Μαΐου

  • Στην ΠΟΕ θα παραχωρηθεί η πλατεία Αγίας Σοφίας τη 19η Μαΐου
    Από την εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού που διοργάνωσε η ΠΟΕ στην Πλατεία Αγίας Σοφίας της Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 19 Μαΐου 2014 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Στην Παμποντιακή Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) θα παραχωρήσει την πλατεία Αγίας Σοφίας για τη διοργάνωση των κεντρικών εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, στις 19 Μαΐου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

«Η συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης έγινε σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα.»

Παράλληλα, ο δήμος ανέλαβε τη δέσμευση τις μέρες που προηγούνται της 19ης Μαΐου να προβάλλει σχετικό ενημερωτικό σποτάκι στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100, καθώς και να παρουσιάσει ειδική εκπομπή για τον ποντιακό ελληνισμό, στην οποία ενδεχομένως να προβληθεί και το ντοκιμαντέρ Στα χνάρια των Αργοναυτών. Επίσης, εάν χρειαστεί, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα παραχωρήσει και εξέδρα στην ΠΟΕ για τις εκδηλώσεις, ενώ θα καλύψει την εκδήλωση με την TV100.


Από τη συνάντηση της ΠΟΕ με τον δήμαρχο Γ. Μπουτάρη (gothess.gr)

Τα παραπάνω ανέφερε στο pontos-news.gr το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕ Κωνσταντίνος Αποστολίδης, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ αντιπροσωπείας της ομοσπονδίας και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της ΠΟΕ Στάθη Παπαδόπουλου και συμμετείχαν ακόμα η Αγγελική Παπαδοπούλου, πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νομού Θεσσαλονίκης, και η Κατερίνα Μπίλη, μέλος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (ΔΙΣΥΠΕ).

«Η συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης έγινε σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα. Είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα ενόψει της ανασύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕ. Έγινε με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της ομοσπονδίας, επειδή ο πρόεδρος λείπει και θα αργούσε να επιστρέψει», είπε στο pontos-news.gr ο Κ. Αποστολίδης.

Ρωμανός Κοντογιαννίδης