28 Απρίλιος 2015, 17:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Απρίλιος 2015, 17:18

Με «πακέτο» πηγαίνει ο Αναστασιάδης στη συνάντηση με τον Ακιντζί

  • Με «πακέτο» πηγαίνει ο Αναστασιάδης στη συνάντηση με τον Ακιντζί
    Φωτ.: Συμέλα Παντζαρτζή (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τέσσερα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ενόψει της συνάντησης του Σαββάτου με τον Μουσταφά Ακιντζί στα Κατεχόμενα, παρουσίασε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας προσέρχεται στην πρώτη επίσημη συνάντηση με τον νέο ηγέτη των Τουρκοκυπρίων δηλώνοντας ότι τα μέτρα που ανακοινώνει είναι «με αφορμή την επανέναρξη των συνομιλιών». Πεποίθηση του Ν. Αναστασιάδη, όπως δήλωσε, είναι η «ανάγκη δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης που θα λειτουργεί ενισχυτικά προς τη διαπραγματευτική διαδικασία».

Η Λευκωσία το Σάββατο προτίθεται να δώσει στην τουρκοκυπριακή πλευρά τους χάρτες και στοιχεία που αφορούν 28 ναρκοπέδια κατά προσωπικού στην περιοχή του Πενταδάκτυλου. Αυτό είναι το πρώτο Μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Παράλληλα, υπάρχει απόφαση να εκχωρηθεί η διαχείριση στο ΕΒΚΑΦ των μουσουλμανικών χώρων λατρείας στις ελεύθερες περιοχές που ανήκουν στην τουρκοκυπριακή κοινότητα και δεν βρίσκονται υπό την προστασία ξένων πρεσβειών.

Αναστασιάδης: Χαιρετίζω την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για ενοποίηση του Κυπριακού ποδοσφαίρου και εύχομαι να ευοδωθεί το συντομότερο.

Τέταρτο και τελευταίο στη σειρά των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης είναι η πρόσληψη τουρκόφωνων υπαλλήλων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών στη Λευκωσία.