28 Απρίλιος 2015, 19:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Απρίλιος 2015, 19:15

Νεπάλ: Εναέρια πλάνα δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής (βίντεο)

Τρία συγκλονιστικά βίντεο παρουσιάζουν από τον ουρανό την καταστροφή που προκάλεσε ο σεισμός των 7,9 ρίχτερ στο Νεπάλ. Διακρίνονται κατεστραμμένα κτήρια (μεταξύ αυτών και πολλοί ναοί), άνθρωποι που περιφέρονται χαμένοι στους δρόμους (είτε επειδή τα σπίτια τους έπεσαν, είτε φοβούμενοι πιθανούς μετασεισμούς), αγροτικές εκτάσεις κατεστραμμένες, δέντρα ξεριζωμένα πεσμένα στους δρόμους και σε σπίτια, καταυλισμοί χιλιομέτρων για αστέγους…

Ανείπωτη τραγωδία, με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Εσωτερικών να αναφέρει ότι ο σεισμός έχει προκαλέσει τον θάνατο 5.057 ανθρώπων ενώ υπάρχουν περισσότεροι από 10.000 τραυματίες, διευκρίνισε ο υπεύθυνος του υπουργείου για τη διαχείριση καταστροφών Ραμεσουόρ Ντανγκάλ.

Την ίδια ώρα, από τον περιφερειακό κυβερνήτη Ουντάβ Μπαταράι έγινε γνωστό πως έως 250 άνθρωποι αγνοούνται από χιονοστιβάδα που έπληξε ένα χωριό στην περιφέρεια Ράσουα, μια δημοφιλή περιοχή πεζοπορίας βόρεια της πρωτεύουσας Κατμαντού.

«Η περιοχή είναι ένα φυσικό πάρκο το οποίο επισκέπτονται πολλοί τουρίστες. Προσπαθούμε να τους διασώσουμε, όμως η κακοκαιρία και οι βροχοπτώσεις εμποδίζουν τις προσπάθειες», δήλωσε ο Μπαταράι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ