28 Απρίλιος 2015, 18:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Απρίλιος 2015, 10:23

Εγκαινιάζεται το αεροδρόμιο Κοτυώρων-Κερασούντας (βίντεο)

  • Εγκαινιάζεται το αεροδρόμιο Κοτυώρων-Κερασούντας (βίντεο)
    Το αεροδρόμιο που κατασκευάστηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κοτυώρων και Κερασούντας είναι ένα τεχνικό και κατασκευαστικό θαύμα

Πρόκειται για ένα τεχνικό και κατασκευαστικό θαύμα, ένα από πέντε αεροδρόμια που έχουν κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου μέσα στη θάλασσα και μάλιστα σε μια θάλασσα η οποία είναι ταραγμένη και με μεγάλους κυματισμούς πολλές ημέρες του χρόνου, εξού και «Άξενος» Πόντος.

Μιλάμε για το αεροδρόμιο που κατασκευάστηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κοτυώρων και Κερασούντας, λίγα χιλιόμετρα ανατολικά των Κοτυώρων, κοντά στην κωμόπολη Γκιούλγιαλι.

Το χαρακτηρίζουμε τεχνικό και κατασκευαστικό θαύμα γιατί χρειάστηκαν χιλιάδες τόνοι βράχια και φερτές ύλες για να κατασκευαστούν οι κυματοθραύστες, ο διάδρομος προσγείωσης και η εξέδρα που φιλοξενεί τα κτήρια διοίκησης και εξυπηρέτησης του υπερσύχρονου αεροδρομίου.

Τα εγκαίνια αναμένεται να γίνουν στις 22 Μαΐου, ενώ από τις 26 του μήνα έχει προγραμματιστεί να αρχίσουν τα δρομολόγια των Τουρκικών Αερογραμμών και της Anadolu Jet.

Να σημειωθεί ότι η λειτουργία του αεροδρομίου αναμένεται να βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό την τουριστική αλλά και την εν γένει ανάπτυξη των νομών Κερασούντας και Κοτυώρων, δεδομένου ότι εκτός της αεροπορικής σύνδεσης που στερούνταν μέχρι τώρα, στερούνται και σιδηροδρομικής σύνδεσης.

Τα εγκαίνια του αεροδρομίου, όπως είναι φυσικό, θα επηρεάσουν σε κάποιο βαθμό και τους εκλογείς ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουνίου.