28 Απρίλιος 2015, 13:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Απρίλιος 2015, 14:47

Ενδιάμεσες εκπτώσεις 2015 από τις 2 Μαΐου

  • Ενδιάμεσες εκπτώσεις 2015 από τις 2 Μαΐου
    Φωτ.:ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Σωτήρης Μπαρμπαρούσης

Τα ανοιξιάτικά τους ψώνια σε προνομιακές τιμές θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν οι καταναλωτές στο πλαίσιο των δεκαήμερων εκπτώσεων που ξεκινούν στα εμπορικά καταστήματα όλης της χώρας.

Αν και η ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) αναφέρει ότι τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά από την 1η Μαΐου έως 10, στην πραγματικότητα οι μέρες είναι από το Σάββατο 2 Μαΐου μέχρι και το Σάββατο 9 Μαΐου.

«Μπόνους» ημέρα θα είναι η Κυριακή 3 Μαΐου, κατά την οποία τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11:00 έως τις 8:00 μ.μ., έτσι ώστε οι αγορές να πραγματοποιηθούν με μεγαλύτερη άνεση χρόνου.

Η αρμόδια ένωση συστήνει στους καταναλωτές να ιεραρχήσουν τις αγορές τους με βάση τις οικονομικές τους δυνατότητες και τις πραγματικές ανάγκες του νοικοκυριού, να κάνουν επισταμένη σύγκριση τιμών και ποιότητας κυρίως πριν από την έναρξη των εκπτώσεων, και να ζητάνε αποδείξεις. Επιπρόσθετα, να καταγγέλλουν στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (τηλ. 1520) οτιδήποτε περίεργο πέφτει στην αντίληψή τους εφόσον υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για παραπλανητικές/πλασματικές εκπτώσεις.