27 Απρίλιος 2015, 22:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Απρίλιος 2015, 22:04

Ματαιώθηκε η αποστολή της ελληνικής Μονάδας Έρευνας - Διάσωσης στο Νεπάλ

  • Ματαιώθηκε η αποστολή της ελληνικής Μονάδας Έρευνας - Διάσωσης στο Νεπάλ
    (Φωτ.: Από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης)

Στα σπίτια τους γύρισαν πριν από λίγη ώρα οι 25 Έλληνες διασώστες που είχε προγραμματιστεί να μεταβούν στο Νεπάλ για να συνδράμουν στις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων καθώς η πτήση τους από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το Νέο Δελχί (με την AEGEAN) ματαιώθηκε. Περίμεναν σχεδόν επί τρίωρο στο αεροδρόμιο και τελικά ενημερώθηκαν πως δεν θα γίνει το ταξίδι.

Το αεροσκάφος θα πραγματοποιούσε έκτακτη ειδική πτήση, με προγραμματισμένη αναχώρηση σήμερα το βράδυ στις 20:00, προκειμένου να μεταφέρει την 1η Εθνική Ευρωπαϊκή Μονάδα Έρευνας - Διάσωσης (MUSAR), αποτελούμενη από 20 πυροσβεστικούς της 1ης ΕΜΑΚ με 2 διασωστικούς σκύλους και τον απαραίτητο εξοπλισμό, καθώς και ομάδα του ΕΚΑΒ αποτελούμενη από έναν ιατρό και τέσσερα άτομα παραϊατρικό προσωπικό.

Από το Νέο Δελχί και με τη συνδρομή της Πρεσβείας μας στην Ινδία, οι ομάδες διάσωσης επρόκειτο να μεταφερθούν στο Κατμαντού.

Ωστόσο η μεταφορά της ελληνικής ομάδας διάσωσης από το Νέο Δελχί στο Κατμαντού κατέστη αδύνατη, παρά τις προσπάθειες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και των διπλωματικών μας αρχών στην Ινδία να διασφαλίσουν την μετάβαση των Ελλήνων μέσω ενός βελγικού στρατιωτικού αεροσκάφους καθώς η ινδική πλευρά δήλωσε αδυναμία να ολοκληρώσει την αποστολή.