27 Απρίλιος 2015, 20:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Απρίλιος 2015, 18:51

Φραστική επίθεση Ερντογάν σε Πούτιν και Ακιντζί

  • Φραστική επίθεση Ερντογάν σε Πούτιν και Ακιντζί

Τη Ρωσία και τον πρόεδρο της χώρας έβαλε στο στόχαστρο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την 100ή επέτειο της Γενοκτονίας, αλλά δεν παρέλειψε να στρέψει τα πυρά του και κατά του νέου ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μουσταφά Ακιντζί.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία χρησιμοποίησε τη λέξη γενοκτονία για το θέμα αυτό. Θλίβομαι προσωπικά που ο Βλαντιμίρ Πούτιν προχώρησε σ’ ένα τέτοιο βήμα.

»Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία και την Κριμαία είναι προφανές. Θα πρέπει πρώτα να δώσουν εξηγήσεις γι’ αυτό, πριν μιλήσουν για γενοκτονία», δήλωσε ο Ερντογάν αναφορικά με τις τοποθετήσεις του Ρώσου προέδρου για τη μαζική σφαγή των Αρμενίων το 1915.

Ακόμη, παίρνοντας αφορμή από τη δήλωση του Μουσταφά Ακιντζί περί «αδελφών χωρών» (ψευδοκράτους και Τουρκίας), έψεξε τον νικητή των πρόσφατων εκλογών στα Κατεχόμενα. «Αυτά που βγαίνουν από το στόμα του πρέπει να τα ακούει με τα αυτιά του», είπε ο Ερντογάν και τον…επανάφερε στην τάξη υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία είναι η «μητέρα πατρίδα» και το ψευδοκράτος το «βρέφος» της.

Ο Ακιντζί έδωσε άμεσα απάντηση στις δηλώσεις που έκανε ο Ερντογάν σε Τούρκους δημοσιογράφους λίγο πριν αναχωρήσει για το Κουβέιτ. «Εμείς, δηλαδή, να μείνουμε πάντοτε μικρή πατρίδα; Να μην μεγαλώσουμε; Να μην σταθούμε στα πόδια μας;», αναρωτήθηκε μιλώντας στο CNN Türk.