27 Απρίλιος 2015, 17:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Απρίλιος 2015, 16:18

Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου: Να σταματήσει η Μεσόγειος να γίνεται υγρός τάφος των λαών

  • Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου: Να σταματήσει η Μεσόγειος να γίνεται υγρός τάφος των λαών

Με απογοήτευση παρακολουθεί τις εξελίξεις για το μέλλον χιλιάδων προσφύγων στη Μεσόγειο Θάλασσα ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή». Το ΔΣ του συλλόγου, μη μπορώντας να παραμείνει απαθές απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα που συντελείται, με τους μαζικούς πνιγμούς μεταναστών και προσφύγων στη Μεσόγειο Θάλασσα, εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης αλλά και αλληλεγγύης στο δράμα που βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι.

«Στη Μεσόγειο σήμερα, θαλάσσιο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, εξελίσσεται μια σύγχρονη και συνεχής γενοκτονία που κάνει τη μνήμη  μας να ανατρέχει  στον ξεριζωμό των προγόνων μας, αλλά και άλλων λαών. Είναι τεράστιες οι ευθύνες αυτών που αναγκάζουν τους λαούς –βρέφη, παιδιά, γυναίκες, νέα κορίτσια και αγόρια– να αφήνουν βίαια τις ρίζες τους για να οδηγηθούν στα νερά της Μεσογείου αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον» αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή του συλλόγου.  

Η επιστολή αυτή έχει ως σκοπό να αφυπνίσει τόσο τους αρμόδιους φορείς (ώστε να σταματήσει η Μεσόγειος να γίνεται υγρός τάφος των λαών) όσο και τους προσφυγικούς συλλόγους.