27 Απρίλιος 2015, 14:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Απρίλιος 2015, 13:35

Στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο Αυστραλός πρωθυπουργός

  • Στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο Αυστραλός πρωθυπουργός

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Τουρκία για τον εορτασμό της επετείου για τα 100 χρόνια από την απόβαση των δυνάμεων του ANZAC στην Καλλίπολη.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός, που είχε περάσει το ελληνικό Πάσχα με ομογενείς στο Σίδνεϊ, δήλωσε ενθουσιασμένος από τη συνάντησή του με τον Πατριάρχη της Ορθόδοξης Εκκλησίας, προσθέτοντας ότι ήταν μεγάλη τιμή που είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του.

Μάλιστα ανέβασε και τη σχετική φωτογραφία της συνάντησής τους στο Facebook, αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια από χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Η θετική στάση που δείχνει ο Τόνι Άμποτ στα ελληνικά θέματα, τον έχουν κάνει σημαντικό ομιλητή της ομογενειακής κοινότητας στην Αυστραλία. Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί ομογενείς τού ζητούν να παρέμβει και να πάρει θέση ακόμα και στα εθνικά μας θέματα.

Το ίδιο έκαναν και οι αρμενικής καταγωγής Αυστραλοί, που με αφορμή την επίσκεψή του στην Τουρκία, του ζήτησαν να πιέσει την κυβέρνηση Νταβούτογλου για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.