27 Απρίλιος 2015, 12:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Απρίλιος 2015, 12:49

Ο Καμμένος παρασημοφόρησε τον λοχία που έσωσε μετανάστες στη Ρόδο

  • Ο Καμμένος παρασημοφόρησε τον λοχία που έσωσε μετανάστες στη Ρόδο
    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, παρασημοφορεί τον Αντώνη Ντεληγιώργη

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, παρασημοφόρησε τον λοχία Αντώνη Ντεληγιώργη για το εξαίρετο ήθος που επέδειξε στη διάσωση μεταναστών, μεταξύ των οποίων και μιας εγκύου, στο ναυάγιο σκάφους, στις 20 Απριλίου 2015, ανοιχτά της παραλίας Ζέφυρος της Ρόδου.

«Για τις Ένοπλες Δυνάμεις αποτελεί παράδειγμα. Αποδεικνύει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, ο Ελληνικός Στρατός, δεν είναι μόνο για τον πόλεμο αλλά και για την ειρήνη», υπογράμμισε ο Π. Καμμένος, και εξήρε την πράξη του «ήρωα της Ρόδου» στον οποίο απένειμε το μετάλλιο Εξόχου Πράξεως.

«Είμαστε υπερήφανοι για τον λοχία Ντεληγιώργη και εύχομαι το παράδειγμά του να το ακολουθήσουν κι άλλοι», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και υπενθύμισε σε όλους ότι ο Α. Ντεληγιώργης, αψηφώντας ακόμα και το πρόβλημα υγείας το οποίο έχει, διέσωσε μόνος του είκοσι παιδιά, εγκύους γυναίκες και πολίτες, μαζί με πολίτες της Ρόδου.

Μάλιστα, η έγκυος μετανάστρια από την Ερυθραία, την οποία διέσωσε, γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι στο νοσοκομείο του νησιού. Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τον άνθρωπο που τους χάρισε τη ζωή, αποφάσισε να δώσει στο παιδί της το όνομα του ήρωα υπαξιωματικού.