26 Απρίλιος 2015, 21:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Απρίλιος 2015, 20:54

Δευτέρα με σκόνη και άνοδο της θερμοκρασίας

  • Δευτέρα με σκόνη και άνοδο της θερμοκρασίας
    Φωτ.: Ευάγγελος Μπουγιώτης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αρχικά αίθριο καιρό προβλέπει τη Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Βαθμιαία όμως στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, κατά τόπους πυκνότερες στα βόρεια. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος σε μικρή άνοδο.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες προβλέπεται σε Μακεδονία και Θράκη. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος καιρός στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Βαθμιαία θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βορειοδυτικά τις μεσημβρινές ώρες. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 που βαθμιαία θα ενισχυθούν σε 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος καιρός σε Κυκλάδες και Κρήτη. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.