25 Απρίλιος 2015, 22:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Απρίλιος 2015, 23:04

Πρωταθλήτριες Ευρώπης τα κορίτσια του Ολυμπιακού στο πόλο

  • Πρωταθλήτριες Ευρώπης τα κορίτσια του Ολυμπιακού στο πόλο

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού έγραψαν την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του συλλόγου στο πόλο. Στο συγκλονιστικό τελικό, νίκησαν στο κλειστό «Π. Καπαγέρωφ» τη Σαμπαντέλ 10-9 και αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες Ευρώπης.

Κατάθεση ψυχής από τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη, που μετά την περσινή κατάκτηση του Len Trophy, πανηγύρισαν το δεύτερο σερί Ευρωπαϊκό τίτλο, γκρεμίζοντας από την κορυφή της Ευρώπης την πανίσχυρη ισπανική ομάδα, που έχει σαρώσει όλους τους τίτλους τα τελευταία τρία χρόνια. 

Παίζοντας με φοβερό πάθος κι έχοντας τη συμπαράσταση των οπαδών τους, που δημιούργησαν εκρηκτική ατμόσφαιρα, τα κορίτσια του Ολυμπιακού «έπνιξαν» τις αντιπάλους τους κι έφτασαν στον περήφανο θρίαμβο.

Η άμυνα ήταν το μεγάλο όπλο της ομάδας του Ολυμπιακού, που με κορυφαίες τις Μανωλιουδάκη, που σημείωσε τα δυο τελευταία και καθοριστικά τέρματα, Σάουθερν, που ήταν σε εξαιρετική μέρα και Διαμαντοπούλου, που έκανε σπουδαίες επεμβάσεις, στέφθηκαν πρωταθλήτριες Ευρώπης.

Η Σαμπαντέλ προηγήθηκε 4-1, όμως ο Ολυμπιακός δεν το έβαλε κάτω, ισοφάρισε 5-5 και με αντεπίθεση διαρκείας έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης, κάνοντας τις αντιπάλους του να υποκλιθούν στην ανωτερότητά του.