26 Απρίλιος 2015, 14:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Απρίλιος 2015, 10:59

Η Πέλα Νικολαΐδου στην παρουσίαση του νέου δίσκου της Ντιλέκ Κοτς

  • Η Πέλα Νικολαΐδου στην παρουσίαση του νέου δίσκου της Ντιλέκ Κοτς
    Το εξώφυλλο του νέου δίσκου της Ντιλέκ Κοτς

Μια εξαιρετική εκδήλωση για την παρουσίαση του δίσκου της με τίτλο Souvenir de Salonique (Ανάμνηση από τη Θεσσαλονίκη) πρόκειται να πραγματοποιήσει η διάσημη ερμηνεύτρια από την Τουρκία Ντιλέκ Κοτς, την Παρασκευή 1 Μαΐου στο «Mylos Club» της Θεσσαλονίκης.

Ξεχωριστή πρόκειται να είναι και η συμμετοχή της Πόντιας ερμηνεύτριας Πέλας Νικολαΐδου τόσο στην εκδήλωση όσο και στο δίσκο.

Η Πέλα Νικολαΐδου συμπράττει με ένα ποντιακό τραγούδι, θυμίζοντάς μας την ξεχωριστή αύρα των τραγουδιών από τις αλησμόνητες πατρίδες. Μαζί της είναι και ο Λάζος Ιωαννίδης που παίζει ποντιακή λύρα στο cd, και θα δώσει επίσης το παρών στην εκδήλωση.

Στο δίσκο αυτόν με άρωμα από τα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, τη Σμύρνη και την Ανατολή, έχει προσθέσει το ερμηνευτικό της στίγμα και η Γλυκερία με τρία υπέροχα τραγούδια.


Η Πέλα Νικολαΐδου συμμετέχει με ποντιακό τραγούδι στον νέο δίσκο της Ντιλέκ Κοτς

Ανάμεσα στα τραγούδια που θα παρουσιάσει η Ντιλέκ Κοτς θα βρούμε και κάποια που έχουν κάνει κατά καιρούς όλους μας να σιγοτραγουδήσουμε, όπως το «Καραμπιμπερίμ», το «Γύρνα πάλι γύρνα» και τα «Χαμοπούλια».

Η Ντιλέκ Κοτς που γεννήθηκε στην Αττάλεια της Τουρκίας και έκανε τα πρώτα της μουσικά βήματα στο σύλλογο Πολιτισμού και Τέχνης του μουσικού και στοχαστή Ruhi Su στην Κωνσταντινούπολη, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη δισκογραφία στο πλάι του Ρος Ντέιλι, ενώ αργότερα συνεργάστηκε με τον Γιώργο Καζαντζή στο δίσκο Σέρρα, τραγουδώντας το «Αyrilk» που ήταν η μεταφορά του «Ήτανε αέρας» στα τουρκικά. Το 2003 συμμετείχε στο σάουντρακ της ταινίας Πολίτικη κουζίνα σε μουσική Ευανθίας Ρεμπούτσικα. Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης ερμηνεύοντας τα περίφημα «Καφέ Αμάν», ενώ δίνει συναυλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.