24 Απρίλιος 2015, 21:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Απρίλιος 2015, 21:23

Οι Πόντιοι αγαπούν το σκάκι και το απέδειξαν στα Υψηλάντεια 2015

  • Οι Πόντιοι αγαπούν το σκάκι και το απέδειξαν στα Υψηλάντεια 2015

Θεσμός έχει καταφέρει να γίνει τα τελευταία χρόνια η διοργάνωση του τουρνουά σκάκι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Υψηλάντεια», που πραγματοποιούνται ανελλιπώς κάθε χρόνο από τον Μορφωτικό Ποντιακό Σύλλογο «Αλέξανδρος Υψηλάντης» της Νέας Τραπεζούντας Πιερίας σε συνεργασία με σκακιστικούς συλλόγους της περιοχής.

Το φετινό τουρνουά σκάκι πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του συλλόγου με τη μαζική συμμετοχή δεκάδων σκακιστών όλων των ηλικιών (118 άτομα συνολικά) από διάφορες περιοχές (Γιαννιτσά, Φλώρινα, Βέροια, Πτολεμαΐδα, Ποντοκώμη Κοζάνης, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη και Νέα Τραπεζούντα Πιερίας), που μέσα σε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα αγωνίστηκαν για τη χαρά της συμμετοχής και τη διάκριση.

«Η μεγάλη συμμετοχή σκακιστών μάς χαροποίησε ιδιαίτερα, αυξάνοντας κατά πολύ το κύρος του σκακιστικού τουρνουά "Υψηλάντεια" και κάνοντάς το γνωστό σε όλη την περιφέρεια» ανέφεραν οι διοργανωτές.

Πραγματοποιήθηκαν δύο διαφορετικά τουρνουά με βάση την ηλικία των σκακιστών (για μεγάλους και για μικρούς). Στο πρώτο τουρνουά πήραν μέρος οι σκακιστές ηλικίας από δεκατριών ετών και άνω, και στο δεύτερο τουρνουά πήραν μέρος οι σκακιστές ηλικίας από δώδεκα ετών και κάτω, ούτως ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο διάκρισης για όλους και υψηλότερο επίπεδο στις παρτίδες που πραγματοποιήθηκαν. Η μάχη για την κορυφή και στα δύο τουρνουά ήταν σκληρή, με αρκετό πάθος, αλλά πάντα στο πλαίσιο του «ευ αγωνίζεσθαι», αρχή που διέπει το σκάκι ως άθλημα και το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα.

Στους νικητές στο τέλος απονεμήθηκαν κύπελλα διάκρισης.