24 Απρίλιος 2015, 15:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Απρίλιος 2015, 15:09

Το Σάββατο ραντεβού Τσίπρα-περιφερειαρχών, ψήφισμα δημάρχων στη Βουλή

  • Το Σάββατο ραντεβού Τσίπρα-περιφερειαρχών, ψήφισμα δημάρχων στη Βουλή
    Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, μαζί με δημάρχους από όλη την Ελλάδα κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους έξω από τη Βουλή (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Συνάντηση με τους δεκατρείς περιφερειάρχες της χώρας θα έχει το Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε μια προσπάθεια να μαζέψει τις αντιδράσεις αλλά και να κάνει προγραμματισμό και αξιοποίηση του ΕΣΠΑ. Θα συζητηθεί το θέμα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία δεσμεύονται τα ταμειακά διαθέσιμα διαφόρων φορέων του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων και των Περιφερειών. Επίσης, θα συζητηθούν και διάφορα άλλα θέματα τα οποία απασχολούν τις Περιφέρειες της χώρας. 

Σήμερα ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γιώργος Πατούλης και αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ συναντήθηκαν με τον α΄ αντιπρόεδρο της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλο, τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Ιωάννη Πλακιωτάκη, τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο.

Τους ενημέρωσαν για την κάθετη αντίθεση της ΚΕΔΕ στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία οι δήμοι υποχρεώνονται να καταθέσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Ο Γιώργος Πατούλης δήλωσε έπειτα πως «η συνάντηση με τον πρωθυπουργό και η ανάγκη εξυπηρέτησης του εθνικού συμφέροντος θα δώσει περαιτέρω λύσεις», επισημαίνοντας ότι «ο διάλογος μπορεί να βοηθήσει να διορθωθεί η συνταγματική εκτροπή». Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε και η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν δήμαρχοι από όλη τη χώρα (ΚΕΔΕ) έξω από τη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι και αυτοί ενόψει της ψήφισης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα.

Οι δήμαρχοι επέδωσαν στο προεδρείο και στους αρχηγούς όλων των κομμάτων το ψήφισμα της ΚΕΔΕ, καθώς και αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις τους.