26 Απρίλιος 2015, 11:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Απρίλιος 2015, 11:23

1ο σεμινάριο ποντιακών και κρητικών χορών στον Άγιο Γεώργιο Περιστερεώτα Ροδοχωρίου

  • 1ο σεμινάριο ποντιακών και κρητικών χορών στον Άγιο Γεώργιο Περιστερεώτα Ροδοχωρίου

Ο χορός αποτελεί αναμφισβήτητα μεγάλο κεφάλαιο στη διατήρηση της πολιτιστικής παράδοσης κάθε τόπου. Μέσω διαφόρων σεμιναρίων, αλλά κυρίως μέσω του έργου που επιτελούν οι σύλλογοι, γίνεται προσπάθεια ώστε αυτή η παράδοση να μεταδοθεί άρτια στις επόμενες γενιές.

Σεμινάριο παραδοσιακών χορών της πολιτιστικής κληρονομιάς του Πόντου και της Κρήτης, διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι Νάουσας, με ελεύθερη είσοδο. 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Απριλίου 2015 στις 18:00, με εισηγητές, για τους χορούς του Πόντου τον Γιώργο Κασαμπαλίδη και της Κρήτης τον Δημήτρη Καπαράκη.

Μετά τη λήξη του σεμιναρίου θα ακολουθήσει γνήσιο ποντιακό και κρητικό γλέντι με σημαντικούς καλλιτέχνες. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν χορεύοντας παρέα με τον Αλέξη Παρχαρίδη, τον Θεόδωρο Κοτίδη, τον Θεόδωρο Τσανακλίδη, τον Χάρη Συμεωνίδη, τον Κώστα Ιβριώτη, τον Σωτήρη Χατζαντωνάκη, τον Μιχάλη Μαλλιωτάκη, τον Κώστα Καραπαναγιωτίδη και τον Μιχάλη Παρχαρίδη.