22 Απρίλιος 2015, 17:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Απρίλιος 2015, 17:23

Γιούνκερ: Είμαι υπό την επήρεια φαρμάκων!

  • Γιούνκερ: Είμαι υπό την επήρεια φαρμάκων!
    Φωτ.: Julien Warnand (EPA)

Ερωτηματικά και… φιλικά καρφώματα προκάλεσε η εξομολόγηση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την κατάσταση της υγείας του, που δημιουργεί και παρενέργειες στον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα Politico.eu ο 60χρονος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποκάλυψε ότι έχει πέτρες στα νεφρά. «Η υγεία μου είναι εξαιρετικά κακή αυτή τη στιγμή», είπε, και πρόσθεσε: «Είναι πολύ οδυνηρό [το πρόβλημα που έχω]. Δεν είμαι σε φόρμα. Παίρνω ισχυρά φάρμακα. Είμαι υπό την επήρεια φαρμάκων».

Λίγες ώρες μετά από αυτή την παραδοχή του Γιούνκερ για την υγεία του, οι βρετανικοί Times αποκαλύπτουν ότι, προκειμένου να δουλεύει κοντά στο σπίτι του, δόθηκε εντολή να ανακαινιστούν γραφεία στην πατρίδα του το Λουξεμβούργο. Μάλιστα οι εργασίες ανακαίνισης κόστισαν 310.000 ευρώ, μόλις 17.000 ευρώ λιγότερα από τον ετήσιο μισθό του προέδρου της Κομισιόν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εργάζεται μόνο τρεις ημέρες την εβδομάδα στην έδρα της Κομισιόν στις Βρυξέλλες. Τις υπόλοιπες ημέρες δουλεύει από το Λουξεμβούργο.

Πηγή από τις Βρυξέλλες δήλωσε στους Times με νόημα ότι «ο ρόλος του προέδρου της Κομισιόν δεν είναι μια θέση μερικής απασχόλησης. Πρέπει να βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να έχει τον πλήρη έλεγχο». Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι εγείρονται ανησυχίες για το «αν έχει τη δύναμη να ανταπεξέλθει σε έναν τόσο απαιτητικό ρόλο».