22 Απρίλιος 2015, 12:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Απρίλιος 2015, 12:07

Ινδία: Σκοτώνουν 2.000 θηλυκά βρέφη καθημερινά γιατί προτιμούν τα αγόρια!

  • Ινδία: Σκοτώνουν 2.000 θηλυκά βρέφη καθημερινά γιατί προτιμούν τα αγόρια!
    Αν και ξεχωριστά σε κάθε εκδήλωση της ζωής τους, τα κορίτσια στην Ινδία παραμένουν ανεπιθύμητα

«Έχουμε 2.000 θηλυκά βρέφη που δολοφονούνται καθημερινά μέσα στη μήτρα. Κάποια γεννιούνται και τα πνίγουν με το μαξιλάρι. Τακτικές που δυστυχώς συμβαίνουν ακόμη στην Ινδία εξαιτίας της προτίμησης στα αρσενικά βρέφη». Τα λόγια της Μανέκα Γκάντι υπουργού αρμόδιας για τις Γυναίκες και την Ανάπτυξη των Παιδιών στην Ινδία προκαλούν σοκ.

Οι επιλεκτικές αμβλώσεις σε αρκετές περιοχές της Ινδίας παρά τους νόμους που απαγορεύουν τις εξετάσεις για να διαπιστωθεί το φύλο του εμβρύου, έχουν οδηγήσει στη δραστική μείωση του αριθμού των κοριτσιών που γεννιούνται σε σχέση με τα αρσενικά.

Ωστόσο, χαραμάδα αισιοδοξίας αποτελεί η κυβερνητική εκστρατεία «Beti Bachao Beti Padhao» (Σώστε την Κόρη, Ενημερώστε την Κόρη) που έχει ως στόχο να επιτύχει μείωση των θανάτων κοριτσιών.


Η τύχη πολλών κοριτσιών αν επιζήσουν: ρακοσυλλέκτριες στις χωματερές...

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, η οποία εφαρμόζεται σε 100 περιοχές και φιλοδοξεί να επιβάλει την εφαρμογή των νόμων που ποινικοποιούν την προγεννητική επιλογή βελτιώνοντας επίσης την πρόσβαση των κοριτσιών στην εκπαίδευση. Η Μανέκα Γκάντι είπε ότι η εκστρατεία έχει οδηγήσει στην αύξηση του αριθμού των «ανεπιθύμητων» κοριτσιών που γεννιούνται και καταλήγουν σε ορφανοτροφεία, αλλά τουλάχιστον «έχουν πάψει πλέον να δολοφονούνται και να πετιούνται».


Το να είσαι κορίτσι στην Ινδία είναι σκληρό, αφού πολλές φορές στερείσαι τη ζωή πριν καν την αντικρίσεις

Έρευνα του 2011 που δημοσιεύτηκε στη βρετανική ιατρική επιθεώρηση Lancet αποκάλυψε ότι έως και 12 εκατομμύρια θηλυκά βρέφη στην Ινδία έπεσαν θύματα άμβλωσης τα τελευταία 30 χρόνια.