22 Απρίλιος 2015, 08:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Απρίλιος 2015, 13:31

Μάρδας: Μας λείπουν 400 εκατ. ευρώ για μισθούς και συντάξεις

  • Αγωγή στην Bild έκανε ο Μάρδας
    Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας

Αν και αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε να καλύψουμε την «τρύπα» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας παραδέχθηκε την Τετάρτη το πρωί ότι υπάρχει υστέρηση στα έσοδα του κράτους που ούτε λίγο, ούτε πολύ φθάνει τα 400 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, το εν λόγω ποσό είναι απαραίτητο για να καλυφθούν οι ανάγκες του Απριλίου και συγκεκριμένα για την πληρωμή των μισθών και των συντάξεων.

Μάλιστα διευκρίνισε πως αυτός είναι και ο βασικός λόγος που εκδόθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για να μαζευτούν τα αποθεματικά των Δήμων, των Περιφερειών, των νοσοκομείων και 1.500 φορέων.

«Έχω ένα πρόβλημα ημερών. Στις 24 Απριλίου και στις 27 Απριλίου. Δεν είναι μεγάλο το άνοιγμα. Για μεθαύριο το άνοιγμα είναι 170 εκατ. ευρώ. Θεωρώ ότι θα τα βρούμε» τόνισε.

Ο αναπληρωτής υπουργός εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία ότι με τη λήξη των ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων οφειλών θα μαζέψει χρήματα, ωστόσο για τις επόμενες μέρες είναι φανερό ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, αφού πρέπει να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις στο τέλος του μήνα.

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει τελικά συνεννόηση μεταξύ κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε Δήμοι και Περιφέρειες να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.