23 Απρίλιος 2015, 21:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Απρίλιος 2015, 17:13

Σάρκα και οστά παίρνει το λύκειο της Ίμβρου στα Αγρίδια

  • Σάρκα και οστά παίρνει το λύκειο της Ίμβρου στα Αγρίδια
    Το υπό κατασκευή λύκειο στα Αγρίδια
  • Σάρκα και οστά παίρνει το λύκειο της Ίμβρου στα Αγρίδια

Οι επίμονες προσπάθειες χρόνων των Ιμβρίων και του οργανωμένου φορέα τους αποδίδουν καρπούς. Οι εργασίες στο Γυμνάσιο της Ίμβρου ολοκληρώθηκαν και ήδη ο βασικός εξοπλισμός έχει μεταφερθεί στο νησί κι έχει τοποθετηθεί στο σχολείο. Επίσης, σε καλό δρόμο βρίσκονται και οι εργασίες στο Λύκειο. Όπως εκτιμάται, σε 4 μήνες θα είναι έτοιμο κι αυτό -σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που ετέθησαν και την ημερομηνία παράδοσης από την πλευρά των εργολάβων.

Ο εξοπλισμός του κτηρίου, με τα πιο σύγχρονα μέσα, αποτελεί μια προσφορά από το πανεπιστήμιο Νισάντασι της Κωνσταντινούπολης ενώ χάρη σε γενναιόδωρους χορηγούς και την ευγενική μέριμνα του Μητροπολίτη Μύρων Χρυσόστομου έχουν ξεπεραστεί πολλά εμπόδια. Ανακοινώθηκε ακόμη ότι ο Γιώργος Ζαρμπουζάνης θα αναλάβει την πλήρη ανακαίνιση των δυο (εκ των τεσσάρων) «δασκαλόσπιτων».


Ο εξοπλισμός έτοιμος στην αίθουσα του γυμνασίου

Τα κτίσματα αυτά βρίσκονται στην είσοδο των Αγριδίων και προορίζονται για να καλύψουν τις ανάγκες στέγασης των εκπαιδευτικών και κοινοτικών δραστηριοτήτων. Η Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας-Θράκης καλεί τους απανταχού Έλληνες αλλά και τους φίλους του νησιού να αγκαλιάσουν την προσπάθεια και να στηρίξουν το όραμα. Η αναγκαιότητα ύπαρξης Γυμνασίου-Λυκείου στο νησί συνδέεται άμεσα με την επιτυχή λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου που βρίσκεται σε έτερο ελληνικό χωριό, τους Αγίους Θεοδώρους.