22 Απρίλιος 2015, 12:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Απρίλιος 2015, 12:07

Οι Πόντιοι πρωταγωνιστούν στην ελληνική τηλεόραση! (βίντεο)

Το Πάσχα, σε όποιο κανάλι και να γυρνούσαμε, βλέπαμε να ξεδιπλώνεται ο ποντιακός πολιτισμός. Μέτα την Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού στην εκπομπή «Σπίτι μου, σπιτάκι μου», και την Ένωση Ποντίων Μελισσίων στην εκπομπή «Επι_μένουμε Ελλάδα» άλλος ένας σύλλογος εμφανίστηκε σε τηλεοπτική πασχαλινή εκπομπή. Ο λόγος για τον Χορευτικό Όμιλο Ποντίων «Σέρρα», οι χορευτές του οποίου εμφανίστηκαν στο τηλεοπτικό πλατό  της εκπομπής «Στα καλά καθούμενα» στο κανάλι «Ε», με παρουσιαστές την Κατερίνα Καραβάτου και τον Κρατερό Κατσούλη.

Τους χορευτές συνόδευσαν οι καλλιτέχνες Ανέστης Ιωακειμίδης (λύρα και τραγούδι), Λιάνα Χαραλαμπίδου (τραγούδι), Δημήτρης Κοσμίδης (λύρα), Παντελής Νικολαΐδης (πνευστά) και Κώστας Αθανασίου (νταούλι).

«Είμαι Πόντιος από τη μεριά της μητέρας μου, και συγκινήθηκα βαθύτατα με όλο αυτό που είδα σήμερα» είπε μεταξύ άλλων ο Κρατερός Κατσούλης.

Όταν ολοκλήρωσαν την εμφάνισή τους τα μέλη του συλλόγου, η Κ. Καραβάτου ανέφερε πως δεν ήξερε τι να πρωτοθαυμάσει από την εξαιρετική αυτή εμφάνιση, ενώ ο Κ. Κατσούλης αποκάλυψε τις ρίζες του από τον Πόντο.