21 Απρίλιος 2015, 09:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Απρίλιος 2015, 09:49

Τη ζωή στον Πόντο παρουσίασαν παιδιά από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας (βίντεο, φωτο)

  • Τη ζωή στον Πόντο παρουσίασαν παιδιά από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας (βίντεο, φωτο)

Όταν το χθες συναντά το σήμερα, το αποτέλεσμα είναι μαγικό από όλες τις απόψεις. Αυτό επαληθεύτηκε απόλυτα στην κυριακάτικη μουσικοχορευτική εκδήλωση - παράσταση για τον εορτασμό των 60 χρόνων της Ευξείνου Λέσχη Βέροιας, όπου ο Χώρος Τεχνών γέμισε με σκηνές από την καθημερινή ζωή των Ελλήνων του Πόντου.

Τα νέα παιδιά του συλλόγου παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη γενιά παρουσίασαν σκηνές από την καθημερινότητα της Πόντιας νοικοκυράς, νανουρίσματα στην ποντιακή διάλεκτο, αναβίωσαν παιδικά ποντιακά παιχνίδια όπως ακριβώς τα έπαιζαν οι πρόγονοί τους, και τέλος χόρεψαν ποντιακούς χορούς «ξαναζωντανεύοντας» στο κοινό την αλησμόνητη πατρίδα, τον Πόντο.

Το παρατεταμένο χειροκρότημα των παρευρισκομένων ήταν η καλύτερη επιβράβευση των παιδιών που κοπίασαν για να παρουσιάσουν όλη αυτή τη μουσικοχορευτική παράσταση, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο τις καταβολές τους αλλά και το σύλλογο τους, καθώς εκεί μαθαίνουν τη διάλεκτο, τα ήθη και τα έθιμα, καθώς και τους χορούς των παππούδων τους.

Gallery