25 Απρίλιος 2015, 14:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Ιούλιος 2015, 19:43

Φεστιβάλ με Σκαραβαίους της Φολκσβάγκεν στα παρχάρια των Κοτυώρων

  • Φεστιβάλ με Σκαραβαίους της Φολκσβάγκεν στα παρχάρια των Κοτυώρων
    Μετά από οκτώ χρόνια απουσίας, το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 24 Ιουλίου 2015

Έχουν κάνει καριέρα ως Σκαραβαίοι, ωστόσο οι Τούρκοι τα αποκαλούν «Βος-Βος». Τα θρυλικά αυτοκίνητα της Φολκσβάγκεν συνήθιζαν να… οργώνουν τα παρχάρια των Κοτυώρων σε ένα φεστιβάλ που διοργάνωναν οι Κοτυωρίτες σε συνεργασία με το Δήμο της περιοχής. Από το 1995 έως το 2007 εκατοντάδες Σκαραβαίοι συγκεντρώνονταν στα παράλια και στη συνέχεια έπαιρναν το δρόμο για τα παρχάρια όπου διοργανώνονταν διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις.

Φέτος ο Δήμος Κοτυώρων αποφάσισε να αναβιώσει το φεστιβάλ με στόχο να δώσει ζωή στα βουνά και να τονώσει τον τουρισμό στην περιοχή. Το Φεστιβάλ Βος-Βος θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 24 Ιουλίου 2015.

Το κονβόι των Σκαραβαίων, αφού περάσει από την Οινόη και τη Φάτσα, θα καταλήξει στο Ιασώνειο Άκρο όπου και το σημείο συνάντησης όλων των οδηγών.

Μετά από διανυκτέρευση στο χώρο του ιστορικού ακρωτηρίου, από όπου πέρασε η Αργώ με τους Αργοναύτες, οι οδηγοί των Σκαραβαίων θα περιηγηθούν στην πόλη Βώνα (Περσεμπέ). Από εκεί θα ανέβουν στην κορυφή Μπόζτεπε, πάνω από την πόλη των Κοτυώρων.


Φωτογραφία από παλαιότερο Φεστιβάλ: οι Σκαραβαίοι σχηματίζουν το σήμα της Φολκσβάγκεν

Στη συνέχεια το κονβόι θα κατευθυνθεί στην Κοιλάδα Εσκίπαζαρ και από εκεί στο παρχάρι Τουρναλίκ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περιήγηση στα παρχάρια του Τσάμπασι, της Γεσίλτζε, του Αρμούτ Αλαγί, του Καλέμποϊνού και του Αμπλάκ, ενώ θα υπάρξει και επίσκεψη στην ελληνική εκκλησία του Σεμέν, που σώζεται μέχρι τις  μέρες μας. Στη συνέχεια οι Σκαραβαίοι θα περάσουν στο Γιαπράκμπασι, για να φθάσουν στα περίφημα όρη Καραγκιόλ που υμνούνται στο τραγούδι «Εκάεν και το Τσάμπασι».

Την τελευταία μέρα του Φεστιβάλ Βος-Βος θα δοθεί συναυλία, στην οποία θα συμμετέχουν γνωστοί και ντόπιοι καλλιτέχνες και χορευτικά συγκροτήματα.