19 Απρίλιος 2015, 11:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Απρίλιος 2015, 18:10

Πετρούνιας: Αφιερώνω το χρυσό στην Ελλάδα που δοκιμάζεται

  • Πετρούνιας: Αφιερώνω το χρυσό στην Ελλάδα που δοκιμάζεται
    O Λευτέρης Πετρούνιας ποζάρει με το χρυσό ευρωπαϊκό μετάλλιο (φωτ.: Guillaume Horcajuelo / EPA)

Συγκέντρωσε 15,866 βαθμούς και στέφθηκε χρυσός πρωταθλητής στο αγώνισμα των κρίκων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής που διεξάγεται στο Μονπελιέ της Γαλλίας. Ο Λευτέρης Πετρούνιας επιβεβαίωσε ότι είναι σε εξαιρετική φόρμα και ετοιμάζεται πυρετωδώς για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού όπου θα αγωνιστεί στο σύνθετο ατομικό. «Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Είναι μια επιτυχία που την περίμενα και για την οποία δούλευα εδώ και χρόνια», δήλωσε στο gazzetta.gr.

Ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη αφιέρωσε το χρυσό μετάλλιο στη χώρα του «που δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια», όπως είπε χαρακτηριστικά. Είναι το 24ο ελληνικό μετάλλιο στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ενόργανης ανδρών και γυναικών, και το 11ο χρυσό.

«Το να κερδίζεις ένα χρυσό μετάλλιο σε μια τέτοια διοργάνωση, όταν στη χώρα μας υπάρχουν τόσες δυσκολίες σε αθλητικό επίπεδο αλλά και γενικότερα, είναι πολύ σημαντικό και αποκτά ξεχωριστή αξία», ανέφερε ο Έλληνας πρωταθλητής.


Ο Γάλλος Σαΐντ και ο Ρώσος Αμπλιάζιν κατέκτησαν τη δεύτερη θέση με 15,566 βαθμούς

Μετά το Μπακού, επόμενη μεγάλη πρόκληση για τον Λευτέρη Πετρούνια είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γλασκόβης που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο. Ένα ακόμα μετάλλιο στους κρίκους του δίνει απευθείας το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο.