18 Απρίλιος 2015, 22:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Απρίλιος 2015, 23:21

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εγκαινίασε έκθεση στις Σέρρες

  • Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εγκαινίασε έκθεση στις Σέρρες
    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σήμερα στις Σέρρες (Φωτ.: Νικόλαος Μαγγίνας)

«Να πορεύεστε με αγάπη, υπομονή στους προσωπικούς σας πόνους, κατανόηση στους πόνους των άλλων και θυσιαστικό φρόνημα» ήταν το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στους νέους που παρέστησαν στα εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτας, ενώ από την πλευρά τους τα παιδιά, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και τιμής, του προσέφεραν μία εικόνα του Αγίου Ιωάννου, του Σερραίου, προστάτη της Χριστιανικής Νεολαίας Σερρών.

Ο Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος, ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την ευλογία που έδωσε με την παρουσία του. Το πρωί, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ξεναγήθηκε στους χώρους του Κειμηλιαρχείου της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και είδε τους ανεκτίμητους προγονικούς εκκλησιαστικούς θησαυρούς, ενώ εγκαινίασε και την Έκθεση Εικόνων Νεομαρτύρων.

Το μεσημέρι εγκαινίασε την αποκαταστημένη Τράπεζα της ιστορικής Ιεράς Μονής του Τιμίου Προδρόμου Σερρών, η οποία είχε καταστραφεί κατά την πυρκαγιά του 2010.

Κατά τη δοξολογική δέηση που τελέστηκε , ο Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος αναφέρθηκε στο μεγάλο ζήτημα της επιστροφής των κλαπέντων εκκλησιαστικών θησαυρών, σε κειμήλια και χειρόγραφα της Ιεράς Μονής, προ πολλών δεκαετιών από τους κατακτητές της χώρας κατά τη διάρκεια του Α΄ και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, και στις εντατικές προσπάθειες που καταβάλλονται, για την πλήρη αποκατάσταση και την ανακαίνιση της δυτικής πλευράς της Ιεράς Μονής του Τιμίου Προδρόμου μετά το ολοκαύτωμα που έζησε πριν από πέντε χρόνια.