17 Απρίλιος 2015, 13:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Απρίλιος 2015, 14:02

Τσίπρας σε Αναστασιάδη: Όταν διεκδικείς, κάτι κερδίζεις

  • Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη-Τσίπρα 2
    Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Νίκο Αναστασιάδη (Φωτ.: Συμέλα Παντζαρτζή ΑΠΕ-ΜΠΕ)

«Όταν δεν διεκδικείς δεν παίρνεις τίποτε· αν διεκδικείς, κάτι κερδίζεις», επισήμανε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη. Η αναφορά αυτή του πρωθυπουργού έγινε με αφορμή τη χθεσινή θετική στάση, όπως είπε, του κοινοτικού επιτρόπου Ενέργειας σχετικά με τις ενεργειακές συμφωνίες της Ελλάδας που θα έχουν την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τσίπρας και Αναστασιάδης αναφέρθηκαν και στη NAVTEX η οποία έληξε στις 6 Απριλίου αλλά και στις επικείμενες «εκλογές» στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι είναι θετικό το ότι αποχώρησε το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός» από την Κυπριακή ΑΟΖ, και ότι αυτό θα βοηθήσει στην επανέναρξη του διάλογου.

Αναστασιάδης: Επικοινώνησα τηλεφωνικά με τη Μέρκελ στις 14 Απριλίου για να την ευχαριστήσω για τη θετική στάση που τήρησε στην Φινλανδία αναφορικά με τις συμφωνίες συνεργασίας Κύπρου-Ρωσίας.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό να ψηφιστεί από την Κυπριακή Βουλή το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις για να μπορέσει η χώρα να βγει πολύ γρήγορα στις αγορές.

Η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση «είναι εκ των ων ουκ άνευ, όπως είναι και η συνεργασία με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας», τόνισε την Πέμπτη το βράδυ σε συνέδριο ο Ν. Αναστασιάδης. Ανακοίνωσε επίσης ότι οι πρόεδροι της Κύπρου και της Αιγύπτου και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα συναντηθούν σύντομα στη Λευκωσία στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας για θέματα ενέργειας.

Το πρόγραμμα Αναστασιάδη στην Αθήνα

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας πρόκειται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ενώ το μεσημέρι θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Προκόπης Παυλόπουλος, στο οποίο θα παρευρεθεί και ο πρωθυπουργός.

Το απόγευμα ο Κύπριος Πρόεδρος θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.