15 Απρίλιος 2015, 19:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Απρίλιος 2015, 19:26

Το Μαξίμου διαβεβαιώνει: Το μνημόνιο πέθανε!

  • Θρίλερ με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Στην αντεπίθεση πέρασε το Μαξίμου με αφορμή μια σειρά από δηλώσεις που ξεκινούν από πρόωρες εκλογές μέχρι χρεοκοπία, εντός ή εκτός Ευρωζώνης. Συνεργάτες του πρωθυπουργού τονίζουν ότι το τελευταίο διάστημα εντείνονται οι επικοινωνιακές πιέσεις προκειμένου η κυβέρνηση να αποδεχθεί υφεσιακά μέτρα, όπως περικοπή μισθών και συντάξεων αλλά και ομαδικές απολύσεις.

Παράλληλα ξεκαθαρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν θα υπερβεί τις κόκκινες γραμμές της. «Το πρόβλημα της διαπραγμάτευσης δεν είναι ότι η Ελλάδα δεν καταθέτει λεπτομερείς λίστες, επεξεργασμένες προτάσεις, χρονοδιαγράμματα. Υπάρχουν προτάσεις, τις γνωρίζουν πολύ καλά και, μάλιστα, οι ίδιοι τις διαρρέουν!», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Κατηγορώντας στη συνέχεια και την αντιπολίτευση ότι συνεργάζεται με υπερσυντηρητικούς κύκλους σε Ελλάδα και εξωτερικό, κύκλοι του Μαξίμου επιμένουν ότι «το μνημόνιο πέθανε και οι πολιτικές λιτότητας δεν θα επιστρέψουν στην Ελλάδα».

Το non paper της κυβέρνησης καταλήγει ως εξής: «Αντί, λοιπόν, να διαρρέουν, επιχαίροντας, σενάρια περί χρεοκοπίας ας συνειδητοποιήσουν, επιτέλους, το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί η πολιτική τους, πολλώ δε μάλλον που η Ελλάδα πληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις της, χωρίς να έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από τον Αύγουστο του 2014».