15 Απρίλιος 2015, 19:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Απρίλιος 2015, 19:27

Καμμένος από Μόσχα: Είμαστε κατά των κυρώσεων στη Ρωσία

  • Καμμένος από Μόσχα: Είμαστε κατά των κυρώσεων στη Ρωσία
    Ο Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σοϊγκού (φωτ.: ΥΠΕΘΑ)

Ένα καλάσνικοφ και ένα μπουκάλι βότκα ήταν τα δώρα που έλαβε ο Πάνος Καμμένος κατά την πρώτη μέρα της επίσκεψής του στη Μόσχα. Όταν όμως ο υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σοϊγκού, εξασφάλισε ένα ακόμη. Αυτό της συνέχισης της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και Ρωσίας με τη δέσμευση από την πλευρά της Μόσχας για συντήρηση των υφιστάμενων προγραμμάτων.

​Ο Έλληνας υπουργός είναι ο μόνος υπουργός από χώρα του ΝΑΤΟ που αποδέχθηκε την πρόσκληση και βρίσκεται στη ρωσική πρωτεύουσα για τις εργασίες της 4ης Διεθνούς Διάσκεψης για την Παγκόσμια Ασφάλεια.

«Ο ελληνικός λαός σε όλες τις δύσκολες στιγμές κατέφευγε στη βοήθεια της Ρωσίας», παρατήρησε ο Πάνος Καμμένος στη συνάντηση με τον Σεργκέι Σοϊγκού θυμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν ξεχνά τη ρωσική υποστήριξη στα εθνικά θέματα, όπως η εισβολή και η κατοχή της Κύπρου και ειδικότερα το ρωσικό βέτο για τις υποθέσεις του Κυπριακού.

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει τη συνεργασία με τη Ρωσία σε όλους τους τομείς. Οι πρόσφατες συμφωνίες του πρωθυπουργού  Τσίπρα με τον πρόεδρο Πούτιν ανοίγουν νέες προοπτικές σ' αυτή τη συνεργασία», πρόσθεσε ο Έλληνας υπουργός ο οποίος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα εκφράζει την αντίθεσή της «για τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας, θέση στην οποία μένουμε σταθεροί και έχουμε εκφράσει και στο ΝΑΤΟ».