15 Απρίλιος 2015, 19:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Απρίλιος 2015, 18:22

Διπλό χτύπημα στην Ελλάδα από τον Σόιμπλε

  • Διπλό χτύπημα στην Ελλάδα από τον Σόιμπλε
    Φωτ.: Olivier Hoslet (EPA)

Ο... γνωστός για τα φιλελληνικά του συναισθήματα Γερμανός υπουργός Οικονομικών ξαναχτύπησε! Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας σε εκδήλωση του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη ισχυρίστηκε ότι οι αγορές δεν ανησυχούν για πιθανή χρεοκοπία ή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη προσθέτοντας ότι «απ’ ό,τι φαίνεται έχουν αποτιμήσει κάθε σενάριο που αφορά τη χώρα».

Μάλιστα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί μεγάλο κομμάτι στο σύνολο της Ευρωζώνης. Σύμφωνα με τον Σόιμπλε παράγοντες των χρηματοπιστωτικών αγορών διαβεβαιώνουν ότι «οι αγορές έχουν ήδη κοστολογήσει κάθε δυνατή έκβαση» επομένως «δεν υπάρχει περίπτωση μόλυνσης».

Αναφερόμενος στο Eurogroup της 24ης Απριλίου υποστήριξε ότι κανείς δεν αναμένει λύση για την Ελλάδα και προειδοποίησε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. 

Σόιμπλε: Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, κάποια ημέρα θα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική.

«Η Ελλάδα είναι πηγάδι χωρίς πάτο χωρίς να είναι ανταγωνιστική», ανέφερε χαρακτηριστικά και κάνοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας έχει καταστρέψει όσα έχτισε η προηγούμενη.