15 Απρίλιος 2015, 17:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Απρίλιος 2015, 17:19

Την παραπομπή 93 ατόμων για τα στημένα παιχνίδια ζητά ο Εισαγγελέας

  • Η κλήρωση της Super League 3
    Φωτ.: Παναγιώτης Μοσχανδρέου (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ο Αχιλλέας Μπέος και ο Γιώργος Τσακογιάννης είναι μεταξύ των 93 προσώπων την παραπομπή των οποίων ζητά ο Εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Πούλιος για την εμπλοκή τους στην υπόθεση των στημένων αγώνων. Με την περίπου 4.100 σελίδων πρόταση προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελικός λειτουργός περιγράφει σωρεία εγκληματικών ενεργειών όπως η χειραγώγηση ποδοσφαιρικών αγώνων, οι εκβιασμοί και οι απειλές. Ο Παν. Πούλιος θεωρεί ότι Μπέος και Τσακογιάννης είναι οι δύο πρωταγωνιστές της υπόθεσης σε ρόλο συντονιστών ισάριθμων εγκληματικών οργανώσεων.

Συνολικά 51 στημένοι αγώνες όλων των κατηγοριών (Super League, Football League, Κύπελλο Ελλάδος) βρέθηκαν στο επίκεντρο. Και ενώ για τους 93 υπάρχει πρόταση παραπομπής τους ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η εισαγγελική πρόταση απαλλάσσει άλλους 64 κατηγορουμένους –μεταξύ αυτών και τον Βαγγέλη Μαρινάκη– καθώς κρίθηκε ότι δεν στοιχειοθετούνται σε βάρος τους οι αποδιδόμενες πράξεις.

Ο Εισαγγελέας Εφετών αναφέρεται σε απειλές και εκβιασμούς για τη χειραγώγηση αγώνων και σε «πονταρίσματα» μέσω του ΟΠΑΠ σε στημένα παιχνίδια. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η ζημία του Οργανισμού.

Οι κατηγορίες που ανά περίπτωση έχουν απαγγελθεί αφορούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης κατ’ επάγγελμα και συνήθεια, της εκβίασης με απειλή βλάβης του εξαναγκαζομένου, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της δωροδοκίας και δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα.