8 Οκτώβριος 2015, 10:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Οκτώβριος 2017, 08:38

Γιαουρτλού τσορμπά

  • Γιαουρτλού τσορμπά

Μια λαχταριστή σούπα της εποχής από τη Σπάρτη της Μικράς Ασίας.

ΥΛΙΚΑ
  • ½ κιλό γιαούρτι σακούλας
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 μικρό λάχανο (περίπου 1 κιλό)
  • 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο (ελιά)
  • 2 κ.γ. δυόσμο (φρέσκο ή ξερό) ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ρίχνουμε το αλεύρι στο γιαούρτι. Το ανακατεύουμε και το αφήνουμε εκτός ψυγείου περίπου μία εβδομάδα για αναζύμωση.
  2. Βράζουμε το λάχανο με το κρέας, αλάτι και πιπέρι. Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε το κρέας και το λάχανο και διαλύουμε το γιαούρτι στο ζωμό του κρέατος.
  3. Κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια το λάχανο και το κρέας. Τα ρίχνουμε μαζί με το δυόσμο στο ζωμό και τα αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις.

Καλή επιτυχία!

Η σούπα αυτή ήταν ένα από τα καθημερινά πιάτα του χειμώνα.

  • Πηγή: Σούλα Μπόζη, Μικρασιατική κουζίνα: 200 παραδοσιακές συνταγές από τις γυναίκες της Ανατολικής Θράκης, της Ιωνίας, της Καππαδοκίας και του Πόντου, ειδική έκδοση της Real Media AE.