15 Απρίλιος 2015, 12:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Απρίλιος 2015, 11:35

Περίπλους της Μεσογείου από Αυστραλό φιλέλληνα για τα παιδιά της Συρίας

  • Περίπλους της Μεσογείου από Αυστραλό φιλέλληνα για τα παιδιά της Συρίας
    Περιπέτεια, εξερεύνηση και αναζήτηση αποτελούν τη φιλοσοφία ζωής του Αυστραλού ακτιβιστή Χιου Κίνγκστον
  • Περίπλους της Μεσογείου από Αυστραλό φιλέλληνα για τα παιδιά της Συρίας

Η περιπέτεια και η εξερεύνηση αποτελούν τη φιλοσοφία της ζωής του και έτσι έχοντας στο μυαλό του τις δύο αυτές παραμέτρους ξεκίνησε πέρυσι στις 26 Απριλίου να πραγματοποιήσει τον γύρο της Μεσογείου σε 12 μήνες συγκεντρώνοντας συγχρόνως χρήματα για τα παιδιά του πολέμου στη Συρία.

Μέσα σε έναν χρόνο ο Αυστραλός ακτιβιστής Χιου Κίνγκστον διέσχισε τις 20 χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο, μια διαδρομή 15.000 χιλιομέτρων κάνοντας καγιάκ, πεζοπορία, ποδήλατο και σκι. Με τον άθλο του έχει ήδη συγκεντρώσει περίπου 70.000 δολάρια -το λέει ο ίδιος στο προφίλ του στο Facebook- και πάει για 100.000 μέχρι το πέρας του συναρπαστικού αυτού ταξιδιού.

Ιδιαίτερη θέρμη έδειξε για το πέρασμα και την παραμονή του στην Ελλάδα για την οποία μίλησε με τα πιο ξεχωριστά λόγια.

Δεν παρέλειψε να δηλώσει τον ενθουσιασμό του για τη θάλασσα με τα αστραφτερά γαλαζοπράσινα νερά και την εγκάρδια φιλοξενία των ανθρώπων. Φυσικά στη διάρκεια των ημερών που έμεινε στη χώρα μας ιδιαίτερη εμπειρία για εκείνον ήταν και η εκτέλεση του κλασικού μαραθωνίου, όπως και το ότι διέσχισε με το κανό του σε μια ημέρα τη διώρυγα της Κορίνθου.


Παλεύοντας με τα κύματα για φιλανθρωπικό σκοπό

Ο Χιου Κίνγκστον αναμένεται να αράξει με το κανό του στην μικρασιατική ακτή –που ήταν και το σημείο εκκίνησής του πριν από ένα χρόνο– δυο ημέρες πριν από την έναρξη των εκδηλώσεων μνήμης με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατό χρόνων από την απόβαση των Αυστραλών στην Καλλίπολη (και την σφαγή τους από τις δυνάμεις του Μουσταφά Κεμάλ).