15 Απρίλιος 2015, 10:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Απρίλιος 2015, 10:12

Δεκάδες χιλιάδες δολάρια πουλήθηκε το iPad του Πάπα Φραγκίσκου

  • Δεκάδες χιλιάδες δολάρια πουλήθηκε το iPad του Πάπα Φραγκίσκου

Με κάθε ευκαιρία ο Πάπας Φραγκίσκος προσφέρει στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Αυτή τη φορά σειρά είχε η ταμπλέτα iPad που του είχε δωρίσει η αμερικανική εταιρεία Apple.

Το γκάτζετ βγήκε σε δημοπρασία από τον οίκο Castells στο Μοντεβιδέο και τα 30.500 δολάρια που συγκεντρώθηκαν θα δοθούν τις επόμενες μέρες σε σχολείο για παιδιά φτωχών οικογενειών στην Ουρουγουάη.

Ο οίκος δημοπρασιών ανέφερε ότι η προσφορά που κέρδισε υποβλήθηκε τηλεφωνικά και την έκανε επιχειρηματίας από την Αργεντινή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας δωρίζει ένα προσωπικό του περιουσιακό στοιχείο. Πέρυσι, μοτοσικλέτα Harley-Davidson η οποία του είχε δωριστεί συγκέντρωσε το ποσό των 241.500 δολαρίων σε δημοπρασία.

«Είθε να κάνετε κάτι καλό με αυτό», είπε ο Αργεντινός πάπας στον Ουρουγουανό ιερωμένο Γκονσάλο Εμίλιους παραδίδοντάς του το iPad, λίγο καιρό πριν.

Εκείνος με τη σειρά του δώρισε την ταμπλέτα σε ένα σχολείο το οποίο βρίσκεται περίπου 370 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας.

Εκπρόσωποι του σχολείου ανέφεραν ότι μετά από αποτυχημένες προσπάθειες να δημοπρατηθεί η συσκευή αυτή από μεγάλους οίκους του χώρου, όπως οι Christie's και Sotheby's, αποφάσισαν τελικά να την διαθέσουν μέσω του τοπικού οίκου Castells.

Στη συσκευή είναι χαραγμένη η φράση «Στην Αγιότητά Tου Φραγκίσκο, Υπηρεσία Διαδικτύου του Βατικανού, Μάρτιος 2013» («Su Santidad Francisco - Servizio Internet Vaticano - marzo 2013») και συνοδεύεται από ένα πιστοποιητικό υπογεγραμμένο από τον προσωπικό γραμματέα του Πάπα.