3 Ιούλιος 2013, 09:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:25

Παγιδευμένος φάκελος στα Ελληνικά Ταχυδρομεία στο Κρυονέρι

  • Συναγερμός στην Κρήτη με ύποπτο φάκελο σε ξενοδοχείο!

Παγιδευμένος με εκρηκτικά φάκελος ανεφλέγη τα ξημερώματα στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι και στη συνέχεια εξουδετερώθηκε από κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Την υπόθεση έχει αναλάβει ήδη η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επρόκειτο για ένα ντοσιέ μέσα σε κίτρινο φάκελο, ενώ ο αυτοσχέδιος μηχανισμός αποτελούνταν από μπαταρίες, καλώδια, σύστημα πυροδότησης και άγνωστη μέχρι στιγμής εκρηκτική ύλη.

Ο φάκελος έφερε αυτοκόλλητες ετικέτες απέξω με ονόματα αποστολέα και παραλήπτη. Ως αποστολέας φερόταν ιδιώτης και ως παραλήπτης πρώην γνωστός ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας.

Η ανάφλεξη έγινε όταν ο φάκελος έπεσε στο δάπεδο κατά τη διάρκεια της διαλογής, αλλά δεν εξερράγη η εκρηκτική ύλη. Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία και στο σημείο έφτασαν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής και κλιμάκιο του ΤΕΕΜ, που εξουδετέρωσε τον μηχανισμό με ελεγχόμενη έκρηξη.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είναι πανομοιότυπος με αυτούς που είχαν σταλεί σε ίδιους φακέλους, ταχυδρομικώς, στον πρώην διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού, στις 31 Μαρτίου του 2011, και στον Χάρη Καστανίδη όταν ήταν υπουργός Δικαιοσύνης, σε ένδειξη συμπαράστασης στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», από την ιταλική οργάνωση FAI.