14 Απρίλιος 2015, 20:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Απρίλιος 2015, 19:52

Προκλητικό online παιχνίδι για τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε στην Κύπρο η προκλητική ενέργεια του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Ναζμί Πινάρ να δημιουργήσει ένα online game με πρωταγωνιστή τον Νίκο Αναστασιάδη και φόντο τις υπό τον ΟΗΕ διαπραγματεύσεις.

Το σατιρικό online παιχνίδι (με τίτλο «Cyprus Players») απεικονίζει τον Κύπριο Πρόεδρο μέσα στο Ledra Palace να συζητά με τον γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου. Ο στόχος του παίκτη είναι να κάνει τον Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος τρέχει γύρω από ένα τραπέζι, να κάτσει στην καρέκλα του δέκα φορές στον σωστό χρόνο. Αν ο παίκτης το καταφέρει τελικά, τότε οι τρεις ηγέτες στέκονται μαζί σε ένα μπαλκόνι και χαιρετούν το πλήθος στο ρυθμό του τραγουδιού «We Are The World».

Το παιχνίδι άρεσε στον Έρογλου, ο οποίος είπε ότι είναι «ωραίο» γιατί «εκείνοι που το σκέφτηκαν έδειξαν ποια είναι η πλευρά που εγκατέλειψε τις διαπραγματεύσεις».

«Δέχτηκα έντονη κριτική από τους Έλληνες οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το παιχνίδι διακατέχεται από προκατάληψη. Οι Έλληνες ενοχλήθηκαν από τη εικόνα του Νίκου Αναστασιάδη να τρέχει γύρω από το τραπέζι», δήλωσε ο Πινάρ στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.


Ο Τουρκοκύπριος δημιουργός του παιχνιδιού Ναζμί Πινάρ

Ο δημοσιογράφος ισχυρίστηκε ότι απλώς είχε βαρεθεί από τις συνεχείς αναφορές για την καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων και δημιούργησε ένα παιχνίδι για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με την «απομόνωση και το εμπάργκο που έχουν επιβληθεί στη Βόρεια Κύπρο». «Βόρεια Κύπρο», ως γνωστόν, αποκαλούν Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι τα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας.