14 Απρίλιος 2015, 19:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Απρίλιος 2015, 22:27

Η ΑΕΚ αποσύρει τη φανέλα του Γιώργου Αμερικάνου

  • Η ΑΕΚ αποσύρει τη φανέλα του Γιώργου Αμερικάνου

Η ΑΕΚ αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως ξέρει να τιμά την ιστορία της. Όπως ανακοίνωσε η κιτρινόμαυρη ΚΑΕ, η φανέλα με το νούμερο «10», του θρυλικού Γιώργου Αμερικάνου, στο εξής θα βρίσκεται στον ουρανό του ΟΑΚΑ. Η διοίκηση της Ένωσης γνωστοποίησε την απόφασή της να αποσυρθεί η «βαριά» φανέλα του κορυφαίου αθλητή της μπασκετικής ομάδας, κάτι που θα γίνει στον αγώνα του προσεχούς Σαββάτου κόντρα στα Τρίκαλα. Πρόκειται για μια κίνηση που αναμφίβολα συγκινεί.

Μάλιστα, ο αείμνηστος Γιώργος Αμερικάνος θα τιμηθεί σε ειδική τελετή όπου θα βρίσκονται όλοι οι συνοδοιπόροι του στον άθλο της κατάκτησης του Κυπέλλου Κυπελλούχων του 1968 (έχουν προσκληθεί οι Γιώργος Τρόντζος, Χρήστος Ζούπας, Στέλιος Βασιλειάδης, Αίαντας Λαρεντζάκης, Λάκης Τσάβας, Πέτρος Πετράκης, Νίκος Νεσιάδης, Ανδρέας Δημητριάδης).

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΑΕ ΑΕΚ μεταξύ άλλων σημειώνει πως «αποφάσισε να τιμήσει τον αθλητή-σύμβολο ενός ολόκληρου λαού» ενώ απευθύνει κάλεσμα στους οπαδούς του Δικεφάλου: «έχουμε όλοι μας το ιστορικό καθήκον να είμαστε ΕΚΕΙ. Για χάρη του “Επουράνιου” αρχηγού της “Βασίλισσας”».