14 Απρίλιος 2015, 15:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Απρίλιος 2015, 15:21

Την Παρασκευή στην Αθήνα ο Νίκος Αναστασιάδης

  • Αναστασιάδης: Θέλουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη
    Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και οικονομικά και ενεργειακά ζητήματα, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στην Αθήνα, όπου έρχεται την Παρασκευή για επίσημη διήμερη επίσκεψη.

Η Αθήνα αναμένει από τον Νίκο Αναστασιάδη ενδελεχή ενημέρωση για την αναμενόμενη επανέναρξη των συνομιλιών με την τουρκοκυπριακή πλευρά «σε μια από τις πιο καθοριστικές για το Κυπριακό πρόβλημα στιγμές», δήλωσε σήμερα διπλωματική πηγή στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την πορεία των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και να του θέσει τους προβληματισμούς του για τη στάση του Κύπριου υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη στα Eurogroup.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Ο Ν. Αναστασιάδης έρχεται στην Αθήνα την Παρασκευή, και απευθείας από το αεροδρόμιο θα βρεθεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την πρώτη του συνάντηση, στις 11:00 π.μ. με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Είναι η πρώτη επίσκεψη αρχηγού κράτους στην Ελλάδα μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στις 13:00 ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα δει στο Προεδρικό Μέγαρο τον Προκόπη Παυλόπουλο, και μισή ώρα μετά θα γευματίσει στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία με τον τέως πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

Το απόγευμα, από τις 18:30 έως και τις 19:30 θα συναντηθεί διαδοχικά, στο ξενοδοχείο, με τον Σταύρο Θεοδωράκη του Ποταμιού, τον Δημήτρη Κουτσούμπα του ΚΚΕ, τον υπουργό Άμυνας και Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, και τέλος με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο Νίκος Αναστασιάδης επιστρέφει στην Κύπρο την Κυριακή. Το Σάββατο θα παραμείνει στην Αθήνα, αλλά χωρίς επίσημες συναντήσεις στην ατζέντα του.