Ρωμανιάς για συντάξεις: Λεφτά υπάρχουν έως το 2017

  • Ρωμανιάς για συντάξεις: Λεφτά υπάρχουν έως το 2017
    Φωτ.: Σωτήρης Μπαρμπαρούσης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Καθησυχαστικός ως προς την ρευστότητα για τις συντάξεις εμφανίστηκε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς μιλώντας στον Real. «Η  Λαγκάρντ είπε στον Βαρουφάκη πως το σύστημα συντάξεων δεν είναι βιώσιμο. Αυτό είναι κατανοητό. Τώρα δεν έχουμε θέμα ρευστότητας είναι εξασφαλισμένη μέχρι το 2017», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Ρωμανιάς παραδέχθηκε ότι ζητούμενο είναι η μακροβιότητα του συστήματος κάτι που όμως δεν αντιμετωπίζεται με κόψιμο των συντάξεων.  «Όντως το σύστημα θα έχει πρόβλημα μετά από 5 χρόνια. Οι αλλαγές του 2010 και οι περικοπές των συντάξεων του 2011 και του 2012 δείχνουν πως η μακροβιότητα του συστήματος αντιμετωπίζεται με κόψιμο των συντάξεων. Αυτό δεν προσφέρει λύση, η κυρία Λαγκάρντ κάνει λάθος σε αυτό το σημείο», υπογράμμισε.

Ρωμανιάς: Το κόψιμο είναι η εύκολη λύση. Όταν μιλάμε για τη βιωσιμότητα, τα πράγματα αλλάζουν.

 Απαντώντας σε ερώτηση για τους χειρισμούς της τρόικας σχετικά με τις συντάξεις τόνισε: «Πολλά στελέχη που υποτίθεται πως ενημέρωναν την τρόικα, δεν είχαν καταλάβει πως μόνο με τις παραμετρικές αλλαγές δεν έχουμε μέλλον, με αυξήσεις των ορίων ηλικίας και τον περιορισμό των συντάξεων. Δεν νοείται η κ. Λαγκάρντ να ενημερώνεται από τον κύριο Τόμσεν».