13 Απρίλιος 2015, 16:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Απρίλιος 2015, 14:32

«Θα χαθούν ζωές στην κατάληψη της πρυτανείας» – Έκκληση των πρυτανικών Αρχών

  • «Θα χαθούν ζωές στην κατάληψη της πρυτανείας» – Έκκληση των πρυτανικών Αρχών
    Η πρυτανεία του ΕΚΠΑ τελεί υπό κατάληψη εδώ και 15 ημέρες (φωτ.: Συμέλα Παντζαρτζή / ΑΠΕ-ΜΠΕ)
  • «Θα χαθούν ζωές στην κατάληψη της πρυτανείας» – Έκκληση των πρυτανικών Αρχών
    Φωτ.: Συμέλα Παντζαρτζή (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δραματική έκκληση στον πρωθυπουργό αλλά και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων από τους επικεφαλής του Πανεπιστημίου Αθηνών για την εδώ και 15 ημέρες κατάληψη της πρυτανείας. «Έχουμε βάσιμες πληροφορίες ότι εντός του κτιρίου γίνεται χρήση ναρκωτικών από εξαρτημένα άτομα», αναφέρεται στην ανακοίνωση των πρυτανικών Αρχών που εκφράζουν φόβους ακόμα και για την απώλεια ζωών.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης γίνεται λόγος για «αναφορές στο διαδίκτυο για ενδεχόμενες συγκρούσεις μέσα στον ίδιο κανονικά αξιοσέβαστο χώρο μεταξύ αλλότριων ως προς το Πανεπιστήμιο ομάδων».

Για μία ακόμα φορά οι πρυτανικές Αρχές τονίζουν ότι εξαιτίας της κατάληψης έχουν παραλύσει βασικές λειτουργίες του ΕΚΠΑ.

«Πρόσφατο λυπηρό παράδειγμα της τελευταίας αυτής δυσλειτουργίας ήταν η αδυναμία των υπηρεσιών μας να ανταποκριθούν άμεσα στην προταθείσα από ρωσικής πλευράς σύναψη πρωτοκόλλου συνεργασίας με το Moscow State Institute for International Relations, Ίδρυμα το οποίο σε αντιδιαστολή με το ΕΚΠΑ, λειτουργούσε και λειτουργεί κανονικά. Το Πανεπιστήμιό μας βαθμιαία αλλά σταθερά καταδικάζεται σε διεθνή απομόνωση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι πρυτάνεις καλούν την ελληνική πολιτεία να αναλάβει το «ουσιώδη ρόλο της» και ζητούν από τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς «να δώσουν δείγμα υψηλής αντίληψης των καθηκόντων τους οδηγώντας σε λύση την ομηρία του ελληνικού κοινού μας “Εθνικού Σπιτιού”, της έδρας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών».